Aktualno

I dalje zimski uvjeti na cestama, pročitajte koji autobusi (ne)voze!

I dalje zimski uvjeti na cestama, pročitajte koji autobusi (ne)voze!

Cestovni promet na širem dubrovačkom području se u četvrtak polako normalizira, a prema informacijama HAK-a zbog snijeg koji je pao u srijedu zimski uvjeti su još na snazi na od Graničnog prijelaza Zaton Doli preko Dubrovnika i Cavtata do GP Karasovići te na cesti od naselja Sustjepan do Dubrovnika.
Prema izvješću Hrvatskog autokluba, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu. Prema izvješću Županijskog centra 112 Dubrovnik, zimski uvjeti proglašeni su u 5.45 sati u srijedu, a sve službe su na terenu i uklanjaju snijeg i led s prometnica te ih posipaju prema prioritetima.
– Skrećemo pažnju da se na ceste ne izlazi ako nije potrebno. U slučaju potrebe izlaska osobni automobili moraju imati zimsku opremu. Vozače koji su u prometu molimo da vožnju prilagode uvjetima na cesti uz pojačan oprez – savjetuju iz Županijskog centra 112 Dubrovnik.
Direktor Javnog gradskog prijevoznika Libertas Đuro Deranja rekao je kako se polako normalizira i javni prijevoz nakon što je jučer ujutro prometovalo svega pet autobusa.
– Autobusi voze većinom normalno. Ne voze linije 2A na relaciji Pile – Solitudo, 1B prema Novoj Mokošici, ali smo zato pojačali linije 1A, i ne vozi linija za naselje Bosanka broj 17. Prigradske linije većinom voze prema redu vožnje iako nam nisu došle neke linije jutros – rekao je Deranja.
Prema informacijama objavljenim na web stranicama Libertasa, linija 22 Dubrovnik – Imotica prometuje magistralom do Bistrine, a linije 23 (Dubrovnik – Buići), 23A (Dubrovnik – Brgat – Srebreno), 25 (Dubrovnik – Vodovađa), 26 (Dubrovnik -Majkovi), 27 (Dubrovnik – Vitaljina), 28 (Dubrovnik – Osojnik) 29 (Duba – Cavtat), 30 (Vodovađa – Cavtat), 31 (Vitaljina – Cavtat) do daljnjega ne prometuju, a linija 38 (Dubrovnik – Gruda) prometuje magistralom, ali ne preko sela Radovčići.

Pročitajte još

SMJEŠTAJ S POGLEDOM NA MORE Nove poste kampera na putu za Copacabanu

Dulist

EMISIJA ‘TKO TO TAMO PJEVA’ Nastupila je i Nevenka Tokić sa Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

Međunarodni je dan primalja

Dulist