Crna kronika

I dalje se traga za nestalim Čehom, u drugoj brodici neozlijeđena obitelj s djecom

I dalje se traga za nestalim Čehom, u drugoj brodici neozlijeđena obitelj s djecom

Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture izvijestilo je kako je na dubrovačkom području nadzora sigurnosti plovidbe u tijeku opsežna koordinirana pomorska potraga za jednom osobom koja je nestala u sudaru dvije brodice, kasno sinoć u Pelješkom kanalu, između Kućišta na Pelješcu i Tri žala na Korčuli.

Prema trenutno dostupnim podatcima pomorska nesreća na navedenoj poziciji dogodila se oko 22.30 sati, kada su se sudarile dvije brodice, jedna brodica hrvatske zastave, dužine 10,60 metara, pogonjena strojem snage 103 kW, s četiri osobe na palubi (dvoje odraslih i dvoje djece), svi hrvatski državljani, od kojih srećom nitko nije ozlijeđen, a čija brodica se sudarila sa drugom dužine pet metara (gumenjak), pogonjena vanbrodskim strojem snage 56kW, češke zastave na kojoj je u trenutku sudara bila jedna osoba, A.H. (rođen 1983. godine), češki državljanin za kojim se ujedno i traga. Dosadašnja potraga nije rezultirala pronalascima koji bi ukazivali na nestalog češkog državljanina, javljaju iz Ministarstva.

U području potrage, za sada, uz sva službena plovila u koordinaciju je uključeno i 7 privatnih brodica, a MRCC Rijeka noćas od 00.03 sata emitira poruku hitnosti (PANPAN) posredstvom Obalne radio postaje ORP Dubrovnik radio prema svim sudionicima u pomorskom prometu za pojačanim motrenjem tijekom plovidbe unutar i izvan područja potrage.

Obje brodice trenutno su na vezu pod policijskim osiguranjem gdje Općinsko državno odvjetništvo provodi očevid o uzrocima ove pomorske nesreće u suradnji sa službenicima Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske i službenicima Lučke kapetanije Dubrovnik.

Pročitajte još

POTRES KOD PELJEŠCA! Zatreslo se u moru uz obalu

Dulist

Sudar dvaju vozila na Mostu dr. Franja Tuđmana

Dulist

PROMETNA KOD LERA Automobil naletio na pješaka, ima ozlijeđenih

Dulist