Hrvatska

HZZO: Ne planiramo povećanje cijene dopunskog osiguranja

Nakon najava da će Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) uskoro početi bolnicama plaćati realnu cijenu obavljenih usluga, u HZZO-u kažu kako za sada ne planiraju poskupljivati cijenu police dopunskog osiguranja.

O korekciji cijena polica još nije bilo riječi niti se tako što za sada planira, odgovorili su iz HZZO-a upitani za mogućnost povećanja jedinstvene cijene dopunskog od 70 kuna, koja je za sve kategorije osiguranika uvedena u listopadu prošle godine, prenosi poslovni.hr

Vezano pak uz povećanje cijena dijagnostičkih i terapijskih postupaka, kažu da ni to još nije definirano, niti je vezano uz određen datum.

Ministar zdravlja Rajko Ostojić također je danas u emisiji Poligraf Hrvatskog radija poručio da se ne uvode veće participacije te da se građani, kojima je reforma zdravstva namijenjena, ne trebaju toga plašiti.

“HZZO je sustavom DTS-a (dijagnostičko-terapijske skupine) snizio cijene usluga i zato su bolnice u minusu, iz godine u godinu. Zato je vrlo važna realna cijena usluga koju će HZZO kada izađe iz riznice plaćati bolnicama”, rekao je ministar u emisiji Poligraf.

Vezano uz uvođenje „realnih cijena“ u HZZO-u kažu da je s radom započela radna skupina koja će izraditi prijedlog za unaprjeđenje financiranja zdravstvenog sustava i utvrđivanje cijena zdravstvenih usluga. Radnu skupinu čine predstavnici HZZO-a, Ministarstva zdravlja i Ministarstva financija, a on će “usuglasiti metodologiju o načinu na koji bi se bolnicama plaćale realne cijene za njihove usluge”.

Pročitajte još

JESTE LI SE PRIPREMILI? Od utorka kreće gašenje DVB-T signala

Dulist

TRAŽE NOVE MJERE U charteru 50 posto manje dolazaka, prihodi pali za 65 posto

Dulist

‘DODJELA SE MORA UBRZATI’ Krediti za likvidnost gorući su problem gospodarstva

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija