Hrvatska

HZZO: Ne planiramo povećanje cijene dopunskog osiguranja

HZZO: Ne planiramo povećanje cijene dopunskog osiguranja

Nakon najava da će Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) uskoro početi bolnicama plaćati realnu cijenu obavljenih usluga, u HZZO-u kažu kako za sada ne planiraju poskupljivati cijenu police dopunskog osiguranja.

O korekciji cijena polica još nije bilo riječi niti se tako što za sada planira, odgovorili su iz HZZO-a upitani za mogućnost povećanja jedinstvene cijene dopunskog od 70 kuna, koja je za sve kategorije osiguranika uvedena u listopadu prošle godine, prenosi poslovni.hr

Vezano pak uz povećanje cijena dijagnostičkih i terapijskih postupaka, kažu da ni to još nije definirano, niti je vezano uz određen datum.

Ministar zdravlja Rajko Ostojić također je danas u emisiji Poligraf Hrvatskog radija poručio da se ne uvode veće participacije te da se građani, kojima je reforma zdravstva namijenjena, ne trebaju toga plašiti.

“HZZO je sustavom DTS-a (dijagnostičko-terapijske skupine) snizio cijene usluga i zato su bolnice u minusu, iz godine u godinu. Zato je vrlo važna realna cijena usluga koju će HZZO kada izađe iz riznice plaćati bolnicama”, rekao je ministar u emisiji Poligraf.

Vezano uz uvođenje „realnih cijena“ u HZZO-u kažu da je s radom započela radna skupina koja će izraditi prijedlog za unaprjeđenje financiranja zdravstvenog sustava i utvrđivanje cijena zdravstvenih usluga. Radnu skupinu čine predstavnici HZZO-a, Ministarstva zdravlja i Ministarstva financija, a on će “usuglasiti metodologiju o načinu na koji bi se bolnicama plaćale realne cijene za njihove usluge”.

Pročitajte još

UPOZORENJE BANAKA Na Veliki petak neće provoditi platne transakcije

Dulist

NAGLA PROMJENA VREMENA Jutros snijeg u središnjoj Hrvatskoj

Dulist

DAN NARCISA Hrvatska među vodećim zemljama EU u prevenciji raka dojke

Dulist