Aktualno

HVALEVRIJEDNA AKCIJA Mihovil Španja predao električna invalidska kolica mladom sugrađaninu

Nova električna invalidska kolica za koja su sredstva prikupljena u akciji ‘Čini pravu stvar’ uručena su mladom sugrađaninu u srijedu, 3. studenog u prostoru Caritasa Dubrovačke biskupije. Kolica je mladiću uručio dubrovački paraolimpijac Mihovil Španja, zaštitno lice ove akcije koju je pokrenuo biskupijski Caritas.

Susret mladića, njegove obitelji, paraolimpijca Španje i djelatnika i volontera Caritasa protekao je u radosnom ozračju. Mladić je jako želio upoznati Mihovila za što je u razgovoru i druženju imao prigodu. Također je ‘provozao’ svoja kolica i već naučio voziti u rikverc.

Španja je izrazio zadovoljstvo što su kolica stigla momku koji ih je s nestrpljenjem čekao te potvrdio kako je bilo lijepo sudjelovati zajedno u ovoj akciji, realizirati je i privesti kraju.

Iz biskupijskog Caritasa još jednom od srca zahvaljuju svima koji su sudjelovali u akciji i najavljuju kako će uskoro pokrenuti novi izazov, o čemu će javnost biti obaviještena na vrijeme putem medija i društvenih mreža Caritasa Dubrovačke biskupije.

Predajom električnih kolica završena je prva akcija Caritasa Dubrovačke biskupije na platformi ‘Čini pravu stvar’.

Podsjetimo, Caritas Dubrovačke biskupije u suradnji s paraolimpijcem Španjom, u sklopu obilježavanja 31. obljetnice utemeljenja biskupijskog Caritasa, pokrenuo je izazov za prikupljanje sredstava za nabavku električnih invalidskih kolica jednom mladom sugrađaninu na platformi ‘Čini pravu stvar’. S obzirom na to da se u vrlo kratkom periodu skupio i veći iznos od prvotno potrebnih 16.000 kn, naručen je bolji model kolica u vrijednosti od 23.125 kn. U akciji je bilo prikupljeno 22.219 kuna, pa je biskupijski Caritas dodao potrebnu razliku kako bi se mogla kupiti kvalitetnija kolica.

Tereza Buconić/Caritas Dubrovačke biskupije

Pročitajte još

VICKO MIHALJEVIĆ NA SATU POVIJESTI Branitelji su bili odlučni do zadnjega braniti svoj grad

Dulist

Đakonsko ređenje Jure Paponje i Miša Pecotića u subotu u katedrali

Dulist

Goran Šafarek, autor stranice ‘Priroda Hrvatske’: Unatoč vrevi turista, Dubrovnik je i dalje nevjerojatan grad

Mia Njavro Banić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija