Sport

HUMANITARNI TURNIR U GRUŽU Šahisti zaigrali ‘Dubrovački gambit’ i učinili dobro djelo jednoj obitelji

HUMANITARNI TURNIR U GRUŽU Šahisti zaigrali 'Dubrovački gambit' i učinili dobro djelo jednoj obitelji

Humanitarni šahovski turnir naziva ‘Dubrovački gambit’ počeo je ove subote ujutro u Parku Luja Šoletića u Gružu. Na njemu su se okupili seniori, ali i oni najmlađi koji su željeli odigrati koju partiju šaha i učiniti dobro djelo. Naime, umjesto kotizacije za sudjelovanje na turniru su se skupljali dobrovoljni prilozi za jednu peteročlanu obitelj iz Dubrovnika, za daljnje potrebe troškova liječenja djece, koji su zaista visoki.

-Nema nas puno, ali hvala svima što su došli. Organizirali smo ovaj šahovski turnir naziva ‘Dubrovački gambit’. Gambit je način na koji se otvara šah pri kojem se žrtvuje jedna figura kako bi se ostvarile strategijske prednosti. Nazvali smo ga tako jer smo turnir organizirali s humanom gestom. Htjeli smo povezati šah i humanost pa nismo htjeli da se za ovaj turnir plaćaju kotizacije, nego da se dobrovoljno nešto da ili uplati za jednu socijalno ugroženu obitelj koja ima i zdravstvenih problema – rekao je Ivica Hajdić ispred grupe Tata je tata koja je jedan od organizatora ovog humanitarnog turnira.

Dodao je kako su ‘svi pobjednici samim time što su došli na turnir i podržali ovu humanu misiju’. Sudac na turniru bio je Nikša Ivanković ispred Šahovskog kluba Dubrovnik. Turnir su organizirali Kulturni centar Jadran u suradnji sa udrugom Informadur, Zajednicom tehničke kulture Dubrovnik, grupom Tata je tata, Udrugom veterana, vojnika i domoljuba uz potporu Grada Dubrovnika i Turističke zajednice Dubrovnik i tehničku podršku Šahovskog kluba Dubrovnik.

U našoj fotogaleriji pogledajte kakva je atmosfera vladala na humanitarnom šahovskom turniru u Gružu.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist