DuList INKultura

HUMANITARNA IZLOŽBA Držićevi anđeli čuvari za djecu ‘Masline’

HUMANITARNA IZLOŽBA Držićevi anđeli čuvari za djecu 'Masline'

Mladi dubrovački umjetnici u organizaciji Doma Marina Držića predstavili su večeras, 19. prosinca u dvorani Visia rezultate svoga rada prigodnog imena ‘Držićev svijet anđela’.

Punu dvoranu pozdravili su ravnatelj Doma Marina Držića Nikša Matić, ravnateljica Doma Maslina Iliana Stojanović, kao i ravnatelj Kinematografa Dubrovnik Nikša Konsuo. Dječica su se posebno razveselila Djedu Božićnjaku koji je zasvirao na gitari te pjevao s okupljenima, a potom je podijelio djeci čokoladice.

Izložba je prodajnog karaktera, a sav prihod namijenjen je Domu za djecu Maslina. Likovne radionice održavale su se pod vodstvom akademske slikarice i prof. likovne kulture Rajne Inić i akademskog slikara i prof. likovne kulture Ivana Peraka, a mladi umjetnici su akrilnim bojama oslikavali anđele od medijapana.

Dom Marina Držića organizirao je likovnu radionicu u čijem je radu sudjelovalo više od 50-ak učenika dubrovačkih osnovnih škola s ciljem poticanja kreativnosti kod mladih te znatiželje i potrebe za stjecanjem novih znanja o životu renesansnog Dubrovnika te životu i djelu najvećeg hrvatskog  komediografa Marina Držića.

 

Pročitajte još

FINALE EUROSONGA Pogledajte kada možete početi glasati za Baby Lasagnu

Dulist

Ovaj detalj na prsluku Baby Lasagne veže se za Dubrovnik i Slavoniju

Dulist

PROLJEĆE PRI DVORU Bogati glazbeno-plesni program KUD-a ‘Stjepan Radić’

Dulist