Zanimljivosti

HUMANITARNA AKCIJA CROATIA AIRLINESA ‘Selfie od srca’ za dubrovačku Kardiologiju!

HUMANITARNA AKCIJA CROATIA AIRLINESA 'Selfie od srca' za dubrovačku Kardiologiju!

Hrvatski nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines pokrenuo je humanitarnu akciju ‘Selfie od srca’ kako bi se u javnosti još više razvila svijest o kardiološkim bolestima djece, a pritom se svi hrvatski građani imaju priliku aktivno uključiti i dati osobni doprinos.

Kako sudjelovati? Preko aplikacije ‘Selfie od srca’ na Facebook stranici Croatia Airlinesa treba objaviti selfie fotografiju s oznakom #selfieodsrca. Za svaki objavljeni selfie Croatia Airlines donirat će 10 kuna, a ukupni iznos prikupljen u ovoj akciji upotrijebit će se za kupnju pokretne trake za ergometriju, koja će se zatim donirati Odjelu kardiologije Opće bolnice u Dubrovniku.

Akcija ‘Selfie od srca’ pokrenuta je kako bi se još više razvila svijest o bolestima srca i kod najmlađih članova društva, radi promicanja preventivnog djelovanja i zdravih životnih navika te prikupljanja sredstava za nabavu bolničke opreme, koja je nužna u liječenju oboljele djece.

U ovoj akciji svi građani mogu osobno pridonijeti ostvarenju navedenih ciljeva, a dovoljna je samo jedna simbolična i za mnoge svakodnevna aktivnost – objava selfie fotografije s oznakom (hashtag) #selfieodsrca preko aplikacije dostupne na Facebook profilu Croatia Airlinesa.

Kako bi se povećala vidljivost ove akcije i kako bi potpora njezinim ciljevima bila još izraženija, poželjno je da se fotografija s oznakom podijeli i na osobnim Facebook profilima.

Za svaki objavljeni selfie Croatia Airlines izdvojit će 10 kuna, a cilj je prikupiti 80.000 kuna za kupnju pokretne trake za ergometriju, koja će zatim biti donirana Odjelu kardiologije Opće bolnice u Dubrovniku.

Kardiovaskularnim bolestima podložne su sve dobne i populacijske skupine, uključujući i djecu. Štoviše, većina čimbenika rizika za bolesti srca i krvnih žila stječe se upravo u dječjoj i mladenačkoj dobi. Posljednjih se godina bilježi porast broja djece oboljele od dijabetesa tipa 2, što najčešće uzrokuje nezdravi način života, pa stoga naglasak treba staviti na prihvaćanje zdravih životnih navika i prevenciju oboljenja. Velik su zdravstveni problem kod djece i urođene srčane greške.

Prema podacima državnoga Referentnog centra pedijatrijske kardiologije, u Hrvatskoj se oko 10.000 djece suočava sa srčanim bolestima, a svake godine rađa se između 400 i 500 djece s bolestima srca.

Pročitajte još

Jesu li vam uvalili lažne kovanice?

Dulist

Ekipa ‘Mali bijeli zec’ pobjednici prvog Dub Pub kviz vikenda!

Dulist

‘PUTEVIMA BOKELJSKIH HRVATA’ Bogata tradicija, ljepota narodnih običaja i velike emocije

Dulist