Sport

HRVATSKI KUP Zlatne Čerjan i Korać

HRVATSKI KUP Zlatne Čerjan i Korać

Mia Čerjan sa zlatom i broncom te Lana Korać sa zlatom bile su najuspješnije predstavnice Badmintonskog kluba Aedium na turniru 3. kola Hrvatskog kupa za poletarce i juniore, koji se u nedjelju 1. listopada održao u Čakovcu.

Korać je u pojedinačnoj poletarskoj konkurenciji u finalu bila bolja od pobjednice iz prošlog kola, Zagrepčanke Ane Pranić. Čerjan je do najsjajnijeg odlučja došla u pojedinačnoj juniorskoj konkurenciji nizom od četiri pobjede (u finalu bolja od Zagrepčanke Trgovac,), a do bronce u paru s Barbarom Janičić (poraz u polufinalu od kasnijih pobjednica Trgovac I Cvitkušić te slavlje protiv klupskih kolegica Kubiček I Guca u borbi za broncu).

Broncom se okitio poletarac Patrik Karamatić. Najprije je u polufinalu poražen od kasnijeg protivnika Petija iz Čakovca, ali je u borbi za broncu slavio protiv Petijevog sugrađanina Blažića. U istoj konkurenciji Niko Šumić je bio 6., a Patrik Konjuh 9.. Brončana je kod juniorki bila i Barbara Janičić, nakon poraza u polufinalu od Trgovac te pobjede nad Rendulić. U istoj konkurenciji Helena Zvone je bila 6., Nikolina Kabiček 8., a Maris Guca 14..

Nadomak medalji bila je Lučia Galjer, koju je u meču za broncu svladala Čakovčanka Vanja Novak. U istoj konkurenciji Romea Milković je bila šesta, a Karla Vuletić osma.

Na turniru su ukupno nastupila 54 natjecatelja iz devet klubova, a BK Aedium je bio zastupljen s 12 članova pod vodstvom trenera Ratka Galjera i Vlaha Čerjana.

Foto: BK Aedium

Pročitajte još

BRIDŽ KLUB DUBROVNIK Dubravka Zvrko i Mario Majstorović najbolji u tjednom parskom turniru!

Dulist

VIKEND ZA LJUBITELJE STOLNOG TENISA Pituri u Gospinom polju, Zagrebu i Velikoj Gorici

Dulist

TRON EUROPE PRIPADA HRVATICI Matić prvakinja, Cvjetko brončana, Oberan upisala pobjedu i poraz

Dulist