Sport

Hrvatske rukometašice na startu Europskog prvenstva svladale Mađarsku!

Hrvatske rukometašice na startu Europskog prvenstva svladale Mađarsku!

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija upisala je pobjedu na startu Europskog prvenstva! Iako značajno oslabljene slavile su protiv Mađarske s 24:22! U Dansku su ispraćene s velikom skepsom nakon što je polovica igračica otpalo što zbog ozljeda, a što zbog zaraze koronavirusom, ali hrvatske rukometašice odigrale su odličnu utakmicu i u prvom kolu Europskog prvenstva iznenadile su Mađarsku s 24:22, piše Sportnet.rtl.hr.

Izbornik Nenad Šoštarić nije se htio predati, znao je da je Hrvatska oslabljena bez Kapitanović, Dežić, svih igračica Podravke i Koke, ali odmah je odbio tražiti bilo kakve alibije, poručio je idemo raditi i na pripremama napravio jako dobar posao.

Od početka susreta Hrvatska je stala čvrsto i nije dopustila Mađaricama da se odvoje. U prvih desetak minuta Mađarice su u nekoliko navrata otišle na plus dva, no Hrvatska je imala odgovor.

Sredinom prvog dijela Dora Krsnik i Tena Japundža koriste mađarskih pet minuta bez gola i vraćaju Hrvatsku u egal te poravnavaju na 6:6.

Nastavila je Hrvatska s dobrom igrom, dva gola povezala je i Ćamila Mičijević još jedan je dodala Larissa Kalaus za potpuni preokret i vodstvo 9:7. U samoj završnici prvog dijela Mađarice su povezale dva gola i izjednačile na 12:12 na odmoru.

Bilo je važno ne dopustiti Mađaricama da od početka drugog poluvremena ne preuzmu potpunu kontrolu nad susretom i tu je Hrvatska odradila odličan posao. Na svaki gol Mađarske imala je rješenje i sve do zadnjih deset minuta igralo se gol na gol bez da je itko stigao do dva gola prednosti.

Onda Hrvatska radi seriju 5:0 i iz minusa 19:18 odlazi u vodstvo 23:19 što je bio kraj za Mađarice. Do kraja susreta Mađarska je uspjela samo smanjiti zaostatak.

U hrvatskom sastavu Tea Pijević skupila je deset obrana, a četiri gola postigla je Mičijević. Kod Mađarica devet golova zabila je Katrin Klujber.

Foto: Instagram/HRS

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist