Sport

‘DU MOTION’ Edukacija volontera o utjecaju COVID-19 na sportske događaje

Predstavnici sedam zemalja okupljenih u europski projekt ‘Du Motion’ čiji je cilj edukacija volontera u organizaciji nacionalnih i međunarodnih sportskih natjecanja, održali su u ponedjeljak treći transnacionalni radni sastanak projektnog tima.

Prvobitno predviđen u Varšavi, sastanak se, uslijed poznatih pandemijskih okolnosti, ponovno održao online. Organizacije iz Belgije, Bugarske, Italije, Poljske, Švedske, Turske te dubrovački Du Motion kao predstavnik Hrvatske nastavili su s pripremom materijala za edukaciju koja će početi u 2021. godini.

Kroz spomenute materijale, volontere će se educirati o svim aspektima organizacije sportskih događaja, od pripremnih radnji i logistike do aktivnosti na samoj lokaciji održavanja. Novost je poseban modul koji će biti posvećen utjecaju COVID-19 na sportske događaje kao univerzalnom izazovu s kojim se svi organizatori prvi put susreću. Idući koraci projektnog tima uključuju finaliziranje materijala, izradu priručnika i dogovaranje formata u kojem će se održavati edukacije koje su planirane u svim partnerskim zemljama osim Belgije.

Svjesni važnosti rada s volonterima i s nadom kako će trenutna ograničavajuća situacija ubrzo biti iza nas, sudionici projekta provode aktivnosti dogovorenim tempom, sve u želji da što spremniji dočekaju postpandemijsko vrijeme i veliku međunarodnu volontersku konferenciju koja će se u travnju 2022. održati u Dubrovniku.

Projekt ‘Du Motion’ financira se sredstvima osiguranim kroz program Europske Unije Erasmus+: Sport u iznosu od gotovo 300 tisuća eura te uz potporu Ureda za udruge Republike Hrvatske.

Pročitajte još

Delija poražen u prvoj minuti borbe

Dulist

VODE 2:0 Ragusa nadomak naslova prvaka!

Dulist

SJAJNE VIJESTI I ove godine spektakl na pisti. Za poletjeti od sreće!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija