Aktualno

Hrvatska zatvara zračni prostor za ruske zrakoplove

Hrvatska zatvara zračni prostor za ruske zrakoplove

Sve više zemalja Europske unije zatvara zračni prostor za ruske zrakoplove, a odluku da ne dopusti dolazak ruskih zrakoplova donijela je i Hrvatska, potvrđeno je za Index iz Vlade. Odluka se odnosi i na privatne ruske zrakoplove. Potvrdio je to i premijer Andrej Plenković.

-Vlada je već danas donijela političku odluku da ćemo zabraniti letove za naš zračni promet ruskim avionskim kompanijama. Donijet ćemo odgovarajuće odluke i na razini EU-a. Donijet ćemo odluku o provedbi restriktivnih mjera koje će se s obzirom na dinamičnu situaciju u Ukrajini baviti ovom temom na dnevnoj razini – rekao je premijer, prenosi N1.

Prema pisanju tportala ranije u nedjelju to su napravile Francuska, Belgija, Španjolska, Nizozemska, Irska, Italija, Njemačka, Island te Švedska, Danska i Finska. Europskim državama u zatvaranju zračnog prostora za ruske zrakoplove pridružila se u nedjelju popodne i Kanada.

Zabranu za ruske zrakoplove, odnosno prvo za zrakoplove Aeroflota uvela je prvo Velika Britanija, kojoj je taj potez bio u prvom paketu sankcija. Nakon toga svoje su nebo za ruske zrakoplove zatvorile Poljska, Češka, baltičke države, Slovenija, Rumunjska i Bugarska.

Pročitajte još

UPOZORENJE POREZNE UPRAVE Šire se lažne poruke o povratu poreza

Dulist

Franković čestitao odbojkašicama: Svima ste pokazale da tamo itekako pripadate

Dulist

NAGRAĐEN PROTO-ARCH Priznanje za spomen obilježje poginulom vatrogascu Goranu Komlencu

Dulist