Hrvatska

Hrvatska se predstavlja na sajmu u Milanu

Hrvatska se predstavlja na sajmu u Milanu

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Italiji predstavlja hrvatsku turističku ponudu na međunarodnom sajmu turizma Borsa Internazionale del Turisimo (BIT), koji se održava u Milanu od 12. do 14. veljače 2023. godine. Na hrvatskom izložbenom prostoru svoju ponudu predstavlja šest suizlagača, odnosno turističke zajednice Kvarnera, Ličko-senjske, Zadarske i Šibensko-kninske županije, kao i turističke zajednice gradova Opatija i Rab, dok na cjelokupnom sajmu svoju ponudu predstavljaju izlagači iz više od 50 svjetskih zemalja, među kojima su turističke organizacije, udruge, turoperatori, agencije, aviokompanije i dr. Uz brojne posjetitelje i partnere štand Hrvatske turističke zajednice posjetio je i generalni konzul RH u Milanu Stjepan Ribić.

-Sajam BIT predstavlja najvažnije međunarodno turističko događanje u sjevernoj Italiji, podijeljen je u nekoliko kategorija poput turizma, tehnologije, poslovnog turizma i kongresa, a namijenjen je poslovnoj i općoj publici. Tijekom prvog dana sajma zabilježen je izniman interes za Hrvatskom, a najveći broj upita posjetitelja odnosio se na nautiku, outdoor ponudu, plaže i otoke te kamping ponudu i prometnu povezanost. U narednom razdoblju nastavljamo s intenzivnom promocijom Hrvatske na tržištu Italije pa nas u tom smislu u ožujku očekuje nastup na sajmu BMT u Napulju, kao i održavanje niza poslovnih radionica te prezentacija hrvatskog turizma – izjavila je Viviana Vukelić, direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Milanu.

Iako će turistički trendovi s tržišta Italije u ovoj godini ponajviše ovisiti o gospodarsko ekonomskoj situaciji, prema dosadašnjim informacijama i trendovima očekuje se nastavak rasta potražnje za turističkim putovanjima.

-Vrlo smo zadovoljni povratnim informacijama sa sajma BIT u Milanu. Talijanski partneri potvrđuju velik interes za Hrvatskom te nam oko Uskrsa predstoji prva intenzivnija potražnja, a zbog brojnih blagdana i produženih vikenda očekuje se kako će Talijani tijekom godine realizirati i brojna kraća putovanja, posebice prema hrvatskim destinacijama koje su im ulaskom naše zemlje u Schengen sada još i dostupnije – izjavio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

Dodajmo kako se tržište Italije tradicionalno nalazi među top 10 tržišta s kojih se u Hrvatskoj ostvaruje najveći turistički promet, a snažan doprinos ovog tržišta ukupnim rezultatima hrvatskog turizma očekuje se i tijekom ove godine. Navedeno potvrđuju i rezultati ostvareni u dosadašnjem dijelu 2023. godine tijekom kojeg su Talijani u našoj zemlji ostvarili više od 17 tisuća dolazaka i preko 45 tisuća noćenja što u odnosu na isto razdoblje rekordne 2019. predstavlja rast od 7 posto.

Pročitajte još

UPOZORENJE BANAKA Na Veliki petak neće provoditi platne transakcije

Dulist

NAGLA PROMJENA VREMENA Jutros snijeg u središnjoj Hrvatskoj

Dulist

DAN NARCISA Hrvatska među vodećim zemljama EU u prevenciji raka dojke

Dulist