Aktualno

Hrvatska među rekorderima za rizik od siromaštva

Hrvatska među rekorderima za rizik od siromaštva

Što je razina obrazovanja veća, to je manji rizik od siromaštva

, stoji u najnovijem izvješću Eurostata koje pokazuje znatnu povezanost između navedene dvije kategorije, a koji Hrvatsku, Bugarsku i Grčku sa prosječnim stopama od 20,9 posto svrstava u zemlje EU s najvećim rizikom od siromaštva! Prosječna stopa u EU iznosi 16 posto, a najniža je u Češkoj (8,6 posto) i Nizozemskoj (9,7 posto), prenosi Index.hr

U 2011. godini je niskoobrazovanih izloženo riziku siromaštva najmanje bilo u Nizozemskoj (12 posto), a najviše u Bugarskoj (44 posto). Što se tiče srednjeobrazovanih, ta se stopa kretala od 8 posto na Malti do 21 posto u Litvi, a kod visokoobrazovanih od 2 posto u Rumunjskoj do 10 posto u Portugalu i Španjolskoj.

Najveće razlike rizika siromaštva između nisko i visokoobrazovanih se vide u Bugarskoj (44 posto za niskoobrazovane i 4 posto za visokoobrazovane), Hrvatskoj (38 posto prema 5 posto), Rumunjskoj (35 posto prema 2 posto) te Cipru (29 posto prema 4 posto), a najmanje u Nizozemskoj (12 posto prema 6 posto) i Danskoj (17 posto prema 9 posto).

Pročitajte još

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist