Sport

Hrvatska izgubila protiv Danske

Hrvatska izgubila protiv Danske

Četvrti put zaredom na velikim natjecanjima hrvatski rukometaši igrat će za brončanu medalju. Nakon EP-a u Srbiji i Olimpijskih igara u Londonu 2012. te SP-a u Španjolskoj prošle godine, Slavko Goluža ima priliku doći do pokera bronci.

Deprimirajuće nakon svega djeluje četvrti put zaredom izgubiti polufinale na velikim natjecanjima, ali ovog puta Hrvatska je imala najmanje šanse. Ne po igri, već po moći domaćina, velike Danske koja je imala i očekivani poguranac njemačkih sudaca te je na kraju slavila sa 29:27, piše Večernji.hr

Maestralno je Hrvatska odigrala prvo poluvrijeme, tako smirenu i mudru igru protiv moćne danske reprezentacije, koja si je već unaprijed upisala finale domaćeg EP-a, bilo je doslovno za udžbenike. I da Danci često nisu imali brojčanu nadmoć na terenu zbog isključenja hrvatskih igrača (Musa, Čupić, Bičanić i Vuković) možda bi Golužini izabranici imali i više od dva pogotka prednosti.

Prosuli sve u deset minuta

Domagoj Duvnjak majstorski je dirigirao hrvatskim napadom koji je igrao vrlo, vrlo strpljivo, kao nikad do sada na ovom Europskom prvenstvu. I nisu ga Kopljar i Bičanić ostavili samog da se bori sa čvrstom danskom obranom već su i sami preuzimali odgovornost i rešetali divovskog Landina.

Inače smireni Ulrik Wilbek vidno je ključao uz crtu, pa je u jednom trenutku dobio i žuti karton zbog prosvjeda na jednu odluku njemačkog sudačkog para, iako se na njih najmanje mogao žaliti.

Hrvatska je uspjela u prvom dijelu zaustaviti iznimno opasnu dansku kontru i natjerala domaćina na pozicijske napade, a Wilbekova momčad nijednom nije uspjela povesti. Jedinu priliku imao je Eggert sa sedam metara u 23. minuti, ali Losert je sjajno obranio. Na odmor je Hrvatska otišla s prednošću od dva gola (15:13) nakon pogotka Duvnjaka gotovo s istekom vremena, a zanimljivo je da je i prije dvije godine u Beogradu, u još težem okruženju vodila nakon 30 minuta protiv domaćina (13:12).

Nažalost, sve što je tako lijepo gradila cijelo prvo poluvrijeme Hrvatska je prosula u deset minuta nastavka. Imala je prvi napad, dobila sedmerac i još dvije minute igrača više zbog isključenja Larsena Mensaha nakon prigovora. Vidjelo se da su Danci nervozni jer se ne odvija sve kako su očekivali. Hrvatska je imala dva igrača više i – stala. Prvo je Čupić promašio sedmerac, a onda još dva udarca s krila i Danska je stigla do izjednačenja (15:15).

Štrlekova dva zicera

I tu nije stala. Već u 42. minuti bilo je +3 (21:18) nakon sedmerca Eggerta. No, nisu Golužini dečki potonuli. Horvat je iz kontre u 47. minuti vratio egal (23:23). No, Danci su opet pobjegli na +3, a posljednja prilika ukazala se kad je Bičanić u 54. minuti zabio za 26:25 i iznudio isključenje. No, Mogensen je zabio za 27:25, a Štrlek promašio dva zicera zaredom i nada se ugasila.

HRVATSKA: Losert (3+1), Alilović (6+0), Duvnjak 5, Kopljar 6, Vori 1, Gojun, Horvat 6, Vuković, Bičanić 3, Buntić, J. Valčić, Štrlek 2, Čupić 3 (2), Musa, Ninčević, Slišković 1.
DANSKA: Landin (14+0), Green, Mogensen 2, Christiansen 3, Thomsen, Larsen 2, Eggert 8 (4), Spelleberg, Knudsen, Noddesbo 2, Svan 3, Lindberg 1, Toft 3, Mollgaard, Sondergaard 2, Hansen 2.
Sedmerci: Hrvatska 3 (2), Danska 5 (4).
Isključenja: Hrvatska 12, Danska 12 minuta.

Pročitajte još

ŠTO JE NJEMU 5 KILOMETARA!? Nevio Krešić neizostavni sudionik Du Motiona

Dulist

[FOTOGALERIJA] John Mieszczanski i Lauren Johnson iz SAD-a pobjednici dubrovačkog maratona

Dulist

PREKRASNI KADROVI NA STRADUNU Utrka dobre energije i pozitivnih trkača

Dulist