Sport

LIGA NACIJA Vatreni pretrpjeli poraz od Švedske

LIGA NACIJA Vatreni pretrpjeli poraz od Švedske

Hrvatska nogometna reprezentacija izgubila je od Švedske s 2:1 u Solni u utakmici Lige nacija. Golove za Švedsku zabili su Dejan Kuluševski (36) i Marcus Danielson (45+2), koji je u 82. minuti pogodio i u vlastitu mrežu za 2-1.

Hrvatska je izgubila od Švedske, pred ispadanjem je iz elite Lige nacija! Ali, sve se, naravno, još može promijeniti u posljednjem kolu, ono će odlučiti. Autogol Danielsona u samom smiraju utakmice ipak je donio nadu, izgubili smo istim rezultatom kojim smo pobijedili u Maksimiru, sad smo u međusobnim utakmicama izjednačeni sa Švedskom, pišu Sportske novosti.

Žalosno, tužno su izgledali Vatreni na sjeveru Europe. Pogotovo u prvom poluvremenu, Bilo je to sigurno jedno od najgorih 45 minuta Hrvatske posljednjih godina. Baš ono ispod svake kritike. Bez obzira na izostanke, Hrvatska tako jednostavno ne smije izgledati. Prije utakmice je izbornik Dalić kazao kako njegova vrsta neće igrati na bod, kalkulirati, međutim izgledalo je upravo tako. Posjed lopte prepušten je Šveđanima, oni su napadali, a naši su se uglavnom branili i čekali neku priliku iz tranzicije igre. Bilo je zaista neobično vidjeti da ne baš maštoviti Skandinavci vode igru protiv doprvaka svijeta… Hrvatska reprezentacija nije mogla organizirati niti jednu smislenu akciju, sve to skupa izgledalo je pomalo nadrealno, ta naša nemoć baš je pikala oči.

Već na samom početku Šveđani su imali prvu priliku, Kuluševski je najednom ostao sam u srcu našeg šesnaesterca, pucao je desnom nogom s nekih dvanaest metara, ali Livaković je obranio. Ipak je Kuluševski ljevak, desna noga mu nije jača strana. No, uskoro je Livaković saznao kako mu radi ljevica, s njom je zabio prvi pogodak za domaćine. Nakon te prve šanse, Švedska je uskoro imala i drugu. Po istoj špranci, u samoj sredini šesnaesterca ovoga puta je sam ostao Forsberg, ali i njegov udarac s visine bijele točke zaustavio je Livaković. Istina, udarac je bio poprilično slabašan, podosta kilav, ali je naglasio propusnost naše obrane. U petnaestak minuta Šveđani su dva puta sami parkirali u srcu našeg šesnaesterca, što je ipak nedopustivo.

Dalić se sigurno odlučio da zatvoreniju varijantu zbog činjenice da je momčad primala jako puno pogodaka, ali niti takav stil igre nije donio neki napredak, neslavno je propao. Vatreni su zadnji put završili utakmicu bez primljenog pogotka protiv Mađara u Splitu, prije godinu dana. Ružno zvuči, zar ne? Naši su prvi udarac u okvir vrata švedskog vratara uputili nakon dvadesetak minuta igre, pucao je iskosa Brekalo, a dvije minute kasnije iz daljine je pokušao Perišić, ali Olsen je obranio. Nešto kasnije je iz slobodnog udarca pokušao Forsberg, ali je Livaković opet obranio. A kad ne ide, onda ne ide, nesreće stižu jedna za drugom. Prvo je Duje-Ćaleta Car zaradio žuti karton, pa je otpao za utakmicu s Portugalom u Splitu, a onda je zbog ozljede, čini se, zadnje lože iz igre morao izaći Uremović umjesto kojeg je ušao Juranović. I za kraj toga groznog poluvremena primili smo pogodak nakon kornera praktički u zadnjoj sekundi.

U drugu dionicu Vatreni su ušli ipak s mnogo više htijenja i želje za kontrolom igre, pokušavali su napasti, preseliti igru pred i u šesnaesterac domaćina. Djelovali smo u tim trenucima nešto bolje, ali šansi za pogotke nije bilo. Dapače, Šveđani su mogli do trećeg pogotka. Prvo je šansu imao Ekdal nakon brze tranzicijske akcije, sa sedam-osam metara je debelo promašio. Ubrzo nakon te prilike domaćin je imao još jednu s visine šesnaesterca Forsberg je pucao preko grede.

Pred sam kraj Šveđani su si zabili sami, Danielson je sam pogodio svoju mrežu, a u posljednjoj minuti utakmice veliku šansu promašio je Vlašić.

Foto: HNS

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr