Sport

Hrvatska izborila finale FINA Svjetske lige

Hrvatska izborila finale FINA Svjetske lige

Hrvatska vaterpolo reprezentacija u finalu je FINA Svjetske lige, koje se igra u talijanskom Bergamu. Reprezentacija SAD-a u polufinalnoj je utakmici pobjeđena uvjerljivim rezultatom 11:6 (2:2, 3:2, 2:0, 4:2). Za Hrvatsku su po dva gola dali Sandro Sukno, Antonio Petković i Maro Joković, a po jedan: Damir Burić, Luka Bukić, Ante Vukičević, Anđelo Šetka i Paulo Obradović. Najbolji u momčadi SAD-a bio je Toni Azevedo s dva gola.

“Zaslužena pobjeda. Igrali smo strpljivo, kako smo se i dogovorili. Kad smo našli koncentraciju u napadu, s dva, tri gola iz izrađenih akcija uspjeli smo slomiti otpor SAD-a!” – izjavio je izbornik Hrvatske Ivica Tucak.

Hrvatska će u finalu igrati protiv reprezentacije Srbije, koja je u polufinalu pobijedila Brazil rezultatom 13:9. Podsjetimo, pobjednik ovosezonske FINA Svjetske lige izravno će se plasirati na Olimpijske igre Rio 2016.

Za Hrvatsku su protiv SAD-a igrali: Josip Pavić, Damir Burić, Antonio Petković, Luka Lončar, Maro Joković, Luka Bukić, Ante Vukičević, Andro Bušlje, Sandro Sukno, Fran Paškvalin, Anđelo Šetka, Paulo Obradović i Marko Bijač.

Finalna utakmica igra se sutra, 28.6., s početkom u 20,00 sati.

Pročitajte još

DRUGI DAN MITINGA Još tri medalje za PK Jug!

Dulist

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist