Aktualno

Hrnić prodao Gulliver Todoriću!

Na turističkom sajmu ITB u Berlinu predsjednik nadzornog odbora koncerna Agrokor Ivan Todorić i predsjednik uprave Gulliver travela Goran Hrnić potpisali su ugovor o kupoprodaji manjinskog udjela u tvrtci Gulliver travel, izvijestili su iz Agrokora.

Goran Hrnić za duList je kazao kako je to još jedan korak u jačanju Gulliver Travela, koji time postaje vodeća receptivna (DMC) agencija ne samo u Hrvatskoj, nego i u regiji.

– Mislim da novom strukturom imamo najmočniju agenciju, koja je s jedne strane u vlasništvu velikog TUI-a, a s druge najstabilnije hrvatske tvrtke Agrokora – kazao je Hrnić, koji i dalje ostaje na čelu tvtrke, kao i čitav njegov menadžment.

Hrnić je prodao 30% svog udjela Todorićevom Agrokoru, dok 70% ostaje u vlasništvu TUI-a.

– Za Agrokor, to je prvi korak u stvaranju strateške suradnje s renomiranim svjetskim touroperatorom TUI-em, a krajnji je cilj povratak putnika iz emitivnih destinacija Europske unije na tragu brojki iz predratnih razdoblja kada je TUI na Jadran dovodio preko 200.000 putnika – kažu u Agrokoru.

Gulliver Travel jedna je od vodećih destination management kompanija u regiji. Tvrtka broji 77 zaposlenih, a  2010. godine imala je prihod od 11 milijuna eura i gubitak od 350.000 eura.

Pročitajte još

Broj ukupno zaposlenih u srpnju porastao za 1,1 posto u odnosu na lipanj

Dulist

Julijo Srgota novi je direktor Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije

Dulist

Jeziv novi trend na Tik Toku zabrinjava liječnike

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija