Aktualno

Hrnić prodao Gulliver Todoriću!

Na turističkom sajmu ITB u Berlinu predsjednik nadzornog odbora koncerna Agrokor Ivan Todorić i predsjednik uprave Gulliver travela Goran Hrnić potpisali su ugovor o kupoprodaji manjinskog udjela u tvrtci Gulliver travel, izvijestili su iz Agrokora.

Goran Hrnić za duList je kazao kako je to još jedan korak u jačanju Gulliver Travela, koji time postaje vodeća receptivna (DMC) agencija ne samo u Hrvatskoj, nego i u regiji.

– Mislim da novom strukturom imamo najmočniju agenciju, koja je s jedne strane u vlasništvu velikog TUI-a, a s druge najstabilnije hrvatske tvrtke Agrokora – kazao je Hrnić, koji i dalje ostaje na čelu tvtrke, kao i čitav njegov menadžment.

Hrnić je prodao 30% svog udjela Todorićevom Agrokoru, dok 70% ostaje u vlasništvu TUI-a.

– Za Agrokor, to je prvi korak u stvaranju strateške suradnje s renomiranim svjetskim touroperatorom TUI-em, a krajnji je cilj povratak putnika iz emitivnih destinacija Europske unije na tragu brojki iz predratnih razdoblja kada je TUI na Jadran dovodio preko 200.000 putnika – kažu u Agrokoru.

Gulliver Travel jedna je od vodećih destination management kompanija u regiji. Tvrtka broji 77 zaposlenih, a  2010. godine imala je prihod od 11 milijuna eura i gubitak od 350.000 eura.

Pročitajte još

Brodovi prema Lokrumu ipak će zaploviti sutra

Dulist

Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik osvaja medalje na natjecanju festivala Biser mora

Dulist

POZIV GRAĐANIMA Predložite lokacije za nadzor brzine!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija