Politika

Hrnić i Cikatić napustili sjednicu

Hrnić i Cikatić napustili sjednicu

Vijećnik NL Zoran Cikatić na samom početku Tematske sjednice je rekao da kao dragovoljac Domovinskog rata ne može prisustvovati tematskoj sjednici, te je istu i napustio.

– Na današnji dan Srbi, Crnogorci i četnici su nas napali. Sjećamo se patnji i poginulih branitelja i civila, svih prognanih, branitelja što su branili Grad, invalida, civila koji su nama braniteljima pružali potporu stoga me čudi da smo na današnji dan sazvali Tematsku sjednicu GV Grada Dubrovnika. Imali ste 15 dana. Čudi me da je to tako, možda ste htjeli unijeti simboliku u ovu priču, da ste na ovaj dan kad je počeo napad koji je htio uzeti dio hrvatskog teritorija, pa ste na današnji dan htjeli staviti i ovaj sporazum koji želi uzeti dio teritorija. Danas u 6 sati imamo polaganje vijenaca za ljude koji su poginuli i u 19 sati Svetu misu, volio bi nazočiti pa predlažem da se sjednica pomakne i da svi dođemo nakon mise – rekao je HDZ-ov Teo Andrić. 

– Ovaj dan nije prepreka za održavanje sjednice, nadovezala se predsjednica Olga Muratti. 

Nezavisni vijećnik Milo Hrnić na to je dodao:
– Ne mogu nazočiti na ovoj sjednici zbog digniteta naših branitelja, žrtava, moga sina Srđana. Što mi žurimo kad BIH-a nema šanse da ratificira ovaj sporazum. Molim da razumijete moje porive. Dubrovnik ne smije postati provincija – zaključio je Hrnić.

Inače, na tematsku sjednicu nisu došli niti dva vjećnika HNS-a Antun Pravedan te akademik Nenad Vekarić, dok je izostala i SDP-ovka Andrea Novaković koja je nedavno postala majka.

Pročitajte još

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist