Hrvatska

HRDALO NEUGODNO IZNENAĐEN Hrvatska nije za europsko blockchain partnerstvo

Hrvatska je jedna od svega četiri članice EU koje početkom tjedna nisu potpisale Deklaraciju o europskom blockchain partnerstvu, objavila je Europska komisija.

Preostale 24 članice time su svojim tvrtkama otvorile put do 300 milijuna eura subvencija za blockchain projekte do 2020. Mariya Gabriel, povjerenica EK za digitalno gospodarstvo, kaže da ovo partnerstvo omogućuje jačanje povjerenja građana u digitalne usluge kroz podizanje transparentnosti, kako prenosi Poslovni.hr.

Uz Hrvatsku, potpis su uskratili Cipar, Grčka i Rumunjska. Vlaho Hrdalo, predsjednik Udruge za blockchain i kriptovalute kaže da su neugodno iznenađeni. Dodao je da im je u srijedu na Europskom blockchain summitu u Sloveniji tu informaciju otkrio Pierre Marro iz EK te naveo kako im je Vlada bila odgovorila da ‘Hrvatska nije spremna za taj sporazum’.

Izvor: Poslovni.hr

Pročitajte još

Naša ‘osobna’ proglašena jednim od najljepših identifikacijskih dokumenata

Dulist

Trgovci će birati 16 radnih nedjelja, iznimka su određeni prodajni objekti

Dulist

Vlada: Besplatni školski obroci za 311 tisuća učenika

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija