Aktualno

HRABRA LUCIJA POSJETILA UDRUGU TATA JE TATA ‘Od kad te znam, ja virujen u anđele’

malena lucija udruga tata je tata

– Vjerujem da se sjećate naše Lucije, njenog zaraznog osmijeha i onih posebnih očiju koje zrcale ljubav. Djevojčica koja je rođena sa rettovim sindromom, naša pretty girl, za koju smo kao udruga organizirali onu veliku humanitarnu akciju u našem Gradu , došla nas je posjetiti ovih dana – napisali su iz Udruge Tata je tata na društvenim mrežama.

– I u ovo malo vremena provedenog s ovom posebnom djevojčicom, čovjeka nauči jako puno. Spoznaš koliko si nekad kao čovjek nezahvalan, i koliko zapravo uzimamo život zdravo za gotovo, a nebi trebali. Shvatiš da te banalne stvari nepotrebno živciraju, i da smo svi ponekad slijepi pored zdravih očiju.
Njena te prisutnost prizemlji i makar te nakratko podsjeti što je suština života, što su zaista prave vrijednost. U njenoj prisutnosti shvatiš što je čista neokaljana ljubav. Jer Lucija je upravo sve to. I malo više od toga. Ona je ono najbolje od života.
Neizgovorenom riječju Lucija ti više zna reći nego netko s tisuću riječi, teorija i objašnjavanja. Pogledom ti ispriča neispričani život sakriven iza očiju boje anđela, koje su prošle ono što mnogi od nas ne mogu ni zamisliti.
Svojim te nevinim dječjim osmijehom učini boljim čovjekom, jer kroz njega spoznaš da je sreća u biti duboko u nama, a da je često puta tražimo u nečemu ili u nekomu.
Toliko ti toga ispriča tišinom i krikom dok si kraj nje, ako zaista znaš slušati srcem.
Zahvaljući svima vama koji ste je podržali kroz razne akcije, aukcije, donacije i inicijative, naša Lucija sada napreduje jako dobro.
Kako bi ste znali da sva ona rijeka dobrote, ljubavi i humanosti koja je potekla ulicama našeg Grada nije bila uzaludna, željeli smo podijeliti dobre vijesti s vama u dogovoru s mamom Anom, koja vam se kao i cijela obitelj Tevšić, još jednom od srca zahvaljuje.
Uz pomoć skupih ali neophodnih terapija za koje smo skupljali sredstva, i na terapije koja će i dalje nastaviti ići, naša djevojčica posebnog imena koje simbolizira svijetlo i sjaj kojim zaista i zrači na svih nas, napreduje iz dana u dan.
Terapije su zaista puno pomogle i uočeni su pozitivni pomaci u svim aspektima njenog zdravlja, a u rujnu kreće nova tura u Krapinskim toplicama.
Ovog ljeta krenula je s plivanjem, vježbanjem šaka, komunikacije i hodanja. U našem Gradu redovito vježba uz radnog terapeuta i fizijatra, tako da je dobrom voljom i humanošću svih vas, naša Lucija hrabro zakoračila u borbu za bolji život. I rezultati su već tu. Pomalo se kreće, staje na svoje noge.
Lucijini prvi koraci satkani su od vaše ljubavi. Naša pretty girl hrabro korača životom. I bori se kao lavica. U njenom kriku punom ushićenja natiskalo se toliko životnosti i sreće, koju smo mi odrasli negdje usput prosuli iza potrage i potrebe za “više, još i meni”. A tako nam je malo svima potrebno. Svima nam treba jedna Lucija da nas očovječi ponekad.
Mala djevojčica, krhkog izgleda, tako hrabra, odvažna i ustrajna očitala nam je najveću lekciju života. Da sreću treba prepoznati. Da se vrijedi boriti. Da je život lijep.
Lucija. Jedinstvena. Posebna. I svoja. Ali prije svega Naša. Zauvijek će ostati Naša mala Luce. Kako bi naš nezaboravni Oliver otpjevao : “Od kad te znam, ja virujen u anđele… – stoji u objavi udruge.

Foto: Tata je tata/Facebook

Pročitajte još

NATJEČAJ ZA DOZVOLE NA POMORSKOM DOBRU ‘Ponavljačima’ će se priznati dio već predane dokumentacije

Dulist

Novi naslovi u novom kino tjednu

Dulist

Miro Gavran o nagađanjima o kandidaturi za predsjednika

Dulist