DuList INVaše vijesti

HPD SNIJEŽNICA I DAN ŽENA Dame i pokoji muškarac na planinarenju

grupna slika Snijeznica 2015 Dan zena

Nekako u sjeni nedjeljnih lokalnih izbora prošao je još jedan uspješni uspon ‘100 žena na Sniježnici’. Nakon prošlogodišnjeg uspješnog uspona povodom Dana žena planinari HPD Sniježnice ponovili su to i ove godine, međutim ove godine bilo je duplo više sudionica.

Pripremio: Đani Kobilić
www.hpd-snijeznica.hr

Iako protekli dani pred uspon nisu obećavali baš lijepo i ugodno vrijeme za planinarenje na iznenađenje mnogih osvanula je sunčana i mirna nedjelja. Kolone auta iz svih pravaca su se ranim jutrom uputile među brdima skrivenom Kunom Konavoskom. Da ne bude zabune tijekom vožnje gdje točno skrenuti poslužili su i naši prijatelji pingvini. Tri stasita poprilično ozbiljna pingvina rasporedila su se uz lokalnu cestu i usmjeravali sve sudionike na pravi put. Nakon početnog pregrupiranja i prigodni pozdrav Nine iz HPD Sniježnica i naših vodiča krenulo se prema vrhu. Putem do vrha tu i tamo naišlo se na nanose snijega i leda, problema nije bilo osim pokojeg proklizavanja. Neki su se i malo grudali a napravilo se i nekoliko mini snjegovića. Pred vrh vršilo se popisivanje sudionika to ja malo i potrajalo jer je jednostavno punooo žena htjelo uspeti najviši vrh naše županije, vrh Sv Ilije (1234 m nv). Nakon popisivanja slijedilo je i ljepljenje prigodne naljepnice i mala govorancija tj čestitanje. Svakako na vrhu pred kapelicom gužva na sve strane. Toliko je bilo sudionika da nismo svi ni mogli stat u kadar. Ali neka, to znači da smo na pravom putu. Službeno čak 216 žena je uspelo vrh, a sveukupno je otprilike sudjelovalo oko 260 sudionika. Promovirala se i nova zastava HPD Sniježnice sa novim grbom, kao i nove majice i bedževi.
Na povratku svratilo se na jednu od livada gdje su planinari HPD Sniježnice organizirali ‘gradeling’ – gradele i roštilj. Tu se malo zasjelo i zamezilo, ispričala pokoja planinarsko lovačka priča. Sve u svemu jedan prekrasni opušteni izlet.
Planinarke iz HPD Mareta iz Vele Luke su morale krenuti čak u 3.30 ujutro da pohvataju sve trajekte i da stignu navrijeme u Kunu. Bilo je i nekoliko stranaca među nama, jedan čak iz dalekog Colorada.
Veliko hvala svima koji su sudjelovali i podržali uspon ‘100 žena na Sniježnici’.
Naš trud oko organizacije i trud svih sudionica sudionika bio je nagrađen i lijepim vremenom. Hvala lokalnim medijima koji su popratili i najavljivali događaj, članovima HPD Sniježnica, HGSS stanici Dubrovnik koja se brinula o sigurnosti svih sudionika kao i Turističkoj zajednici Konavle, hvala i našim ‘pingvinima’, hvala svima! Svakako – ‘Nema nas đe ne dođemo’ – HPD Sniježnica! Vidimo se i dogodine, 2016.!

Pročitajte još

[FOTO] KAO DA JE SRCE SEZONE Koga smo sve ‘uhvatili’ u điru?

Dulist

USKORO VJENČANJE GODINE NA LOVRJENCU Sin Roda Stewarta i zaručnica ljetuju u Gradu uoči velikog dana

Dulist

[FOTO] PLESNA PREDSTAVA DUPOINTA ‘Poziv iz bajke’ osmi put napunio teatar, uskoro još jedna izvedba

Dulist