Aktualno

Hotelijeri ne žele u gradonačelnikov tabor

Hotelijeri ne žele u gradonačelnikov tabor

Hotelijeri su s osmjehom na licu, kako i priliči djelatnicima u turizmu, odbili imenovati predstavnike u Destinacijski menadžment, savjetodavno tijelo gradonačelnika Andra Vlahušića.

 
Na zanimljivoj sjednici Strukovne grupe hotelijera i ugostitelja HGK – Županijske komore Dubrovnik, gradski pročelnik za gospodarstvo i turizma Milan Perić pozvao je hotelijere da imenuju četiri predstavnika u Destinacijski mendažment, navodeći kako zbog promjene vlasničkih odnosa trebaju nove predstavnike u ovom savjetodavnom tijelu dubrovačkog gradonačelnika Andra Vlahušića. Također je najavio kako bi se, nakon višemjesečnog zastoja u radu, u drugoj polovici lipnja konačno trebao i održati sastanak ovog tijela, čija uloga je nejasna i samim hotelijerima.
 
– Mi želimo podržati inicijativu Grada, ali kako naša udruga radi na županijskoj razini najbolje bi bilo kada bi predstavnici hotelijera, koji žele sudjelovati u radu gradskog Destinacijskog menadžmenta pošalju e-mail pročelniku Periću pa neka Grad sam izabere one za koje smatra da će ih najbolje savjetovati, a mi taj izbor možemo podržati – istaknuo je Željko Miletić, predsjednik Strukovne grupe hotelijera i ugostitelja HGK – Županijske komore Dubrovnik.
– Očito je da Grad ima svoje želje pa neka ih javno kaže, a ne da traži od nas da ih imenujemo. Osim toga, smatra li Grad da trebamo dati predstavnike samo iz gradskih hotelskih tvrtki ili i iz susjednih općina koje logično čine jednu cjelovitu destinaciju!? Obzirom na stav Grada, mi se u Župi osjećamo diskriminirano. Osim toga, u prvom sastavu Destinacijskog menadžmenta sam sudjelovao i sam, iako sam iz Hotela Plat. Istina, nakon prvog i jedinog sastanka na kojem sam bio sam se pismeno zahvalio, jer su teze rada destincijskog menadžmenta, kako ih je postavio Milan Perić, pogrešne –  kazao je u raspravi Pero Matić.
 
Mladen Đeldum iz Orebića je istaknuo kako je neodrživo da Destinacijski menadžment nema nikakvu odgovornost, kako je to na početku ove točke predstavio Milan Perić. Direktorica TZ Grada Dubrovnika Nikolina Vicelić je pak istaknula kako je pravo hotelijera da sudjeluju ili ne sudjeluju u radu gradskog Destinacijskog menadžmenta te smatra kako je ovo bila prilika za zajednički rad u upravljanju destinacije.
– Treba otvoreno reći da velike koristi od Destinacijskog menadžmenta neće biti, tko god sjedao u njemu – zaključio je raspravu predsjednik Strukovne grupe hotelijera Željko Miletić.
 
Može se zaključiti kako su i hotelijeri posali jasan odgovor gradonačelniku Andru Vlahušiću, koji ih je prošlog tjedna prozvao za širenje pesimizma, nesudjelovanje u stvaranju programa destinacije i nesposobnost u poslovanju, uhvativši se uspješnih turistički ostvarenja predsezone kao jedinih argumenata, a zaboravivši sve ostale parametre koje čine hotelsko poslovanje. Stoga ne čudi što su ga i ovom prilikom "dvicali" i odbili imenovati predstavnike u njegovo savjetodavno tijelo.

 

Pročitajte još

ROĐENI ISTI DAN I GODINU Sretan rođendan Josipu Škerlju i Lukši Peku!

Dulist

IZVJEŠĆE O RADU POVJERENSTVA PRED VIJEĆNICIMA Na što su se žalili pacijenti tijekom 2023.?

Dulist

Izložba ‘Dani ponosa – herojska obrana Dubrovnika 1991.’ gostuje u Zagrebu

Dulist