Županija

HOMO U ĐIR – prijevoz starijih osoba

Homo u djir 1

Crveni križ Dubrovnik, u partnerstvu s općinom Dubrovačko primorje i Zavodom za socijalni rad područnom službom Dubrovnik, i uz sufinanciranje Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike provodi program besplatnog prijevoza osoba starijih od 65 godina pod nazivom ‘Homo u đir’.

Korisnici uslugu prijevoza mogu koristiti radnim danom, od ponedjeljka do petka, uz prethodnu najavu na brojeve 020/418 811 i 099/49 50 232. Prijevoz za sada korisnici mogu zatražiti do Dubrovnika i šire okolice te iznimno do nekog drugog mjesta s područja djelovanja Crvenog križa Dubrovnik.

Korisnici programa, kroz program će moći otići na njima važna mjesta, a do kojih ne mogu doći korištenjem javnog prijevoza ili im tu uslugu ne mogu osigurati članovi obitelji zbog radnih ili drugih obveza. Uslugu besplatnog prijevoza korisnici mogu koristiti radi zadovoljavanja potrebe za zdravstvenim i socijalnim uslugama, no i za druge potrebe, poput odlaska u trgovinu, po lijekove, za posjet užih članova obitelji ili bliskih prijatelja i prijateljica i slično.

Sredstva za sufinanciranje programa su osigurana u sklopu poziva Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike koje je za ovu godinu odobrilo za provedbu programa “Homo u đir” 17.020 eura, s mogućnošću produljenja ugovora do 31. 12. 2024. godine.

Pročitajte još

POVRATAK VELEBITU U čast braniteljima Grofovi su proveli dva dana na “njihovoj” planini

Dulist

Potpisani su ugovori za gradnju pretovarnih stanica Janjina i Lastovo

Dulist

DONACIJA VRIJEDNA GOTOVO 20 TISUĆA EURA Marija i Niko Primorac darivali Dom za starije Konavle

Dulist