Grad

Hoće li žičara prestati s radom 7. srpnja?

Žičara

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić na temu žičare za prijevoz osoba Dubrovnik – Srđ službenim dopisima obratio se Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture i Ministarstvu financija. Ministra Sinišu Hajdaša Dončića gradonačelnik Vlahušić podsjeća da 7. srpnja 2015. trgovačkom društvu Excelsa nekretnine d.d. istječe odobrenje za rad žičare.

„Smatramo kako isto nije moguće produžiti ukoliko navedeno društvo ne posluje u skladu s pozitivnim zakonodavstvom Republike Hrvatske, odnosno odredbama Zakona o žičarama za prijevoz osoba i Zakona o koncesijama, obzirom da još uvijek nisu ishodili koncesiju bez koje rad žičarama za prijevoz osoba sukladno gornjem Zakonu nije dozvoljen.

U dopisu ministru financija Borisu Lalovcu ističe se kako trgovačko društvo Excelsa nekretnine d.d. obavlja gospodarsku djelatnost prijevoza putnika žičarom na relaciji Dubrovnik-Srđ od srpnja 2010. godine bez plaćanja koncesijske naknade, iako je to dužno sukladno odredbama Zakona o koncesijama i Zakona i žičarama za prijevoz osoba. Dodaje se kako navedenim postupanjem ovo trgovačko društvo oštećuje proračun Grada Dubrovnika obzirom da je Zakonom o žičarama propisano da je naknada od koncesije isključivo prihod proračuna jedinice lokalne samouprave na čijem se području žičara nalazi. Excelsa nekretnine, ističe se, poslujući na opisani način stječe značajnu nepripadajuću imovinsku korist.

„Obzirom na gornje navode, molimo da putem vaših nadležnih tijela izvršite nadzor nad radom ovog trgovačkog društva u odnosu na stjecanje nepripadajuće imovinske koristi zbog kontinuiranog poslovanja od srpnja 2010 pa do danas, a bez plaćanja koncesijske naknade za žičaru Dubrovnik- Srđ“, zaključuje Vlahušić dopis Ministarstvu financija.

Pročitajte još

Otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru nastavlja se idući tjedan

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] ‘HRVATSKA SLOBODA NIJE DOŠLA PREKO NOĆI’ 33. obljetnica osnutka Specijalne jedinice policije Grof

Dulist