Politika

Hoće li Dogovor preživjeti podjelu fotelja?

vlahusic muratti 001

Ured Olge Muratti u Gradu Dubrovniku kojeg je koristila dok je bila predsjednica Gradskog vijeća, gradonačelnik Vlahušić nije ustupio Niku Buliću, novom predsjedniku Gradskog vijeća.

Iako je njemu potrebniji jer nema ured u Gradu za razliku od Olge Muratti, kako saznajemo, Vlahušić ga je, po nekoj čudnoj logici, dodijelio svom stranačkom kolegi, inače regionalnom tajniku HNS-a, Valentinu Dujmoviću, koji niti je zaposlenik Gradske uprave, a niti neki stručni suradnik. Tek je gradonačelnikov stranački kolega.

-Ne znam ništa o tome, niti sam išta tražio s obzirom da radim u Zagrebu, a povremeno dolazim u Dubrovnik – kratko nam je prokomentirao Niko Bulić.

Bez HDZ-a nema ni imenovanja?

Što se pak tiče imenovanja novih direktora u gradskim tvrtkama o kojima su se ovih dana raspisali mediji, a među kojima bi HDZ-ovom kadru pripale tek mrvice, istaknuo je kako sudionici Dubrovačkog dogovora nisu o tome još raspravljali.
 
– Nije održan razgovor sudionika dogovora, a na tim razgovorima sasvim sigurno bit ćemo Dubravka Šuica i ja. Bez dogovora i sudjelovanja HDZ-a neće biti ni imenovanja – naglasio je Bulić.  

Da nije bilo službeng stastanka na ovu temu potvrdila je i predsjednica Gradskog odbora HDZ-a Dubravka Šuica.
– Ako ćemo nastaviti Dubrovački dogovor, uopće, onda dio koalicije treba shvatiti da nama pripada 33 posto svih funkcija u Gradu. To je čista matematika. Ako smo se već odlučili za taj neprincipjelni brak, da ne maltretiramo građane s novim izborima, onda to tako mora biti – rekla je Šuica te istaknula kako još uvijek ni na Gradskom odboru HDZ-a nisu razgovarali koji su interesi stranke i s kojim ljudima raspolažu.

– Ne može Vlahušić nastaviti voditi Grad po svome, a mi ćemo samo dizati ruke – izjavila je za duList.

Želje i snovi

A, ono što se iz redova HNS-a/SDP-a priželjkuju je kako bi Božidar Memed (SDP) ostao na mjestu direktora Luke Dubrovnik. Đuro Deranja bi i dalje vodio Liberta, a Jure Dumančić (SDP) Hotel Gruž. Želja dijela Dubrovačkog dogovora je da na mjesto dugogodišnjeg direktora Nika Kapetanića u Sanitatu zasjedne Valentin Dujmović (HNS). Budući da je Branku Negodiću (SDP) ostalo još par mjeseci do mirovine 'povukao' bi se na savjetničku poziciju. Pero Mišković bi preuzeo Negodićevo mjesto predsjednika Uprave, dok bi upražnjeno mjesto u Upravi Vodovoda popunio Ljubo Medaković, za kojeg će reći da je blizak Peru Vićanu.

Direktor Čistoće Pero Kaciga, čini se da će i dalje ostati 'prva' metla od Grada. Iako se Kristina Čurćija (SDP) nadala direktorskoj funkciji u JU Rezervat Lokrum, Maria Perušića očito štiti sam gradonačelnik pa on ostaje na 'otoku'. Zbog unutarstranačkih sukoba u nezavidnoj je poziciji i Marita Kisić Kamić, direktorica Boninova. Iako je Andro Vlahušić u više navrata pohvalio njen rad, Olga Muratti je se želi pošto poto riješiti. Predsjednica gradskog SDP-a Muratti na njenom bi mjestu bilo koga, pa tako i bivšeg direktora te gradske tvrtke Zlatka Ursića, koji je udobre, a s kim drugim nego Perom Vićanom.
U SDP-u i HNS-u se još nisu dosjetili s kime bi zamjenili Tonija Miloslavića u Vrtlaru i gradonačelničkog kandidata na lokalnim izborima Vjekoslava Vierdu u Domoupravi, a još se ne zna tko bi došao na mjesto direktora UTD Raguse Nevena Stjepovića, Ragusa parkinga Juga Bašice (SDP) te DURA-e na čijem je čelu Andrea Novaković (SDP). Stava su također, kako bi se HDZ trebao zadovoljiti ostankom Pera Kacige i povratkom Zlatka Ursića koji su te direktorske funkcije obnašali za vrijeme HDZ-ove vlasti. Očito slijedi prva runda zanimljivih pregovora… 

 

Pročitajte još

Knežević iz Sabora: ‘Zakoni i Ustav sprječavaju smjenu sudaca i državnih odvjetnika koji ne rade svoj posao’

Dulist

Franković je od danas saborski zastupnik: ‘I dalje ću braniti boje našeg grada’

Dulist

Konstituiran novi saziv Sabora, Jandroković treći put predsjednik

Dulist