Zanimljivosti

HGSS slavi 74. rođendan: Vaša sigurnost naš je najveći poklon

hgss potrazni tim

Hrvatska gorska služba spašavanja danas proslavljuje 74. obljetnicu postojanja.

-Danas palimo 74 svijeće na torti HGSS-a, ali umjesto tradicionalnih želja kao i svake godine dosada, imamo jednu malo drugačiju. Ovaj rođendan slavimo s porukom koja nije ni o čestitkama ni o poklonima. Danas od vas tražimo nešto što vrijedi više od svega – budite sigurni, budite opremljeni i budite informirani. Vaša priprema i odgovornost u prirodi najbolji su pokloni koje nam možete dati.

Na današnji dan prije 74 godine u Masarykovoj ulici na kućnom broju 1 u Zagrebu, održana je Osnivačka skupština Gorske službe spašavanja u Hrvatskoj. Ideja o ekipi volontera koji će spašavati živote ne samo da živi i danas, ona je utkana u svakog od naših 1103 volontera raspoređenih u 25 stanica diljem Hrvatske. Svi zajedno predani smo samo jednoj misiji – prevenciji, edukaciji, spašavanju i traganju za unesrećenima.
Zahvaljujemo svim našim volonterima i svima vama koji podupirete naš rad. Vaša potpora omogućava nam da nastavimo s onim što najbolje znamo, a to je spašavanje ljudskih života. Na ovaj poseban dan, pozivamo vas da budete dio naše priče – kroz promicanje sigurnosti i odgovornosti u prirodi – objavili su na društvenim mrežama.

Pročitajte još

Zagrebačka banka uvodi veliku novost za građane

Dulist

I Josipovac pleše za pobjedu Baby Lasagne

Dulist

PORUKA OBOŽAVATELJIMA UOČI FINALA Baby Lasagna: Hvala vam do neba

Dulist