Zanimljivosti

HGSS slavi 74. rođendan: Vaša sigurnost naš je najveći poklon

HGSS slavi 74. rođendan: Vaša sigurnost naš je najveći poklon

Hrvatska gorska služba spašavanja danas proslavljuje 74. obljetnicu postojanja.

-Danas palimo 74 svijeće na torti HGSS-a, ali umjesto tradicionalnih želja kao i svake godine dosada, imamo jednu malo drugačiju. Ovaj rođendan slavimo s porukom koja nije ni o čestitkama ni o poklonima. Danas od vas tražimo nešto što vrijedi više od svega – budite sigurni, budite opremljeni i budite informirani. Vaša priprema i odgovornost u prirodi najbolji su pokloni koje nam možete dati.

Na današnji dan prije 74 godine u Masarykovoj ulici na kućnom broju 1 u Zagrebu, održana je Osnivačka skupština Gorske službe spašavanja u Hrvatskoj. Ideja o ekipi volontera koji će spašavati živote ne samo da živi i danas, ona je utkana u svakog od naših 1103 volontera raspoređenih u 25 stanica diljem Hrvatske. Svi zajedno predani smo samo jednoj misiji – prevenciji, edukaciji, spašavanju i traganju za unesrećenima.
Zahvaljujemo svim našim volonterima i svima vama koji podupirete naš rad. Vaša potpora omogućava nam da nastavimo s onim što najbolje znamo, a to je spašavanje ljudskih života. Na ovaj poseban dan, pozivamo vas da budete dio naše priče – kroz promicanje sigurnosti i odgovornosti u prirodi – objavili su na društvenim mrežama.

Pročitajte još

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1945. U New Yorku umro znameniti brodovlasnik Božo Banac

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1851. Rođen povjesničar, književnik i diplomat Lujo Vojnović

Dulist