Aktualno

HGSS OREBIĆ I dalje traje potraga za mladićem iz Vela Luke…

Od ponedjeljka 2. svibnja, HGSS stanica Orebić traga za nestalom mlađom muškom osobom koja se udaljila iz obiteljske kuće na području Vela Luke.

U potragu su uključeni članovi jedanaest HGSS stanica s područje cijele RH, te kolege iz susjedne BiH. Zahtjevan teren, obrastao šumom i makijom, te kiša koja je povremeno padala dodatno su otežavali potragu. Koriste se svi raspoloživi resursi, teren se pretražuje bespilotnim letjelicama, za nestalim tragaju i potražni psi. Pomorska policija i HGSS spasilačkim gumenjakom pretražuju obalni pojas i obližnje otoke, traga se i noću uz upotrebu bespilotnih letjelica s termovizijskim kamerama. Pregledani su speleološki objekti na širem području općine Vela Luka, brojni napušteni i razrušeni objekti, teren se obilazio i qvadom.

-U potragu su osim članova HGSS uključeni i članovi DVD s područja otoka Korčule, pripadnici MUP-a, članovi planinarskih i lovačkih društava, obitelj, prijatelji i brojni volonteri kojima zahvaljujemo na pomoći i suradnji – navode iz HGSS-a.

Zona potrage obuhvaća šire područje Vele Luke, okolne šume i brda, obalno područje. Ukupno je pretraženo 5038 ha površine, a timovi su prešli 3300 km. Cijela je zona potrage višestruko pretražena, no bez rezultata.

-Zbog nedostatka novih tragova i saznanja, potraga se nastavlja smanjenim intenzitetom do dobivanja novih informacija. Za vikend, u potrazi očekujemo sudjelovanje većeg broja spašavatelja i potražnih timova iz ostalih stanica HGSS-a – naveli su.

Pročitajte još

DAVORKO OBULJEN USKORO GUVERNER DISTRICTA 1913 Među rotarijancima nema imaginacije, a pogotovo ne taštine

Mia Njavro Banić

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] Ana Haklička: U Chicagu živim svoj san. To je grad u kojem vidim budućnost

Maria Prkut

Nova akcija darivanja krvi, posebno se pozivaju darivatelji krvnih grupa A i 0

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija