Aktualno

HGSS O NOVOM TRENDU ‘A da umjesto planinarenja po noći pokušate raditi nešto drugo?!’

Po svemu sudeći došlo je do novog trenda među adrenalinom prepumpanim avanturistima koji olakšanje traže po vrletima masiva Svetog Ilije, ističu iz HGSS Stanica Orebić.

-U posljednjih nekoliko dana poznata tri slučaja ‘planinarenja’ u vrijeme kad planinarske staze koriste uglavnom samo divlje svinje. Prvi slučaj je turist koji se je u nepoznato doba noći, fasciniran ljepotom Sv.Ilije i izletom proteklog dana, iskrao iz apartmana i šetao po brdu da bi se tek ranom zorom vratio ženi u krevet. Drugi slučaj je planinar koji se je zatekao sam pod vrhom oko 21 i svjetlima baterijske lampe uzbunio pola Orebića te praćen pogledima mnogih dočekan u selu Urkunići od člana HGSS Stanice Orebić – ističu iz HGSS-a.

Sinoć oko 21 opet isto, mnogi su uočili svjetla na neprohodnom i divljem terenu iznad sela Jurjevića, na teren izlaze tri člana Stanice Orebić, obaviještavaju Centar 112 o akciji te nakon kraće potrage lociraju mladog avanturista koji se je iz samo njemu poznatih razloga uputio u vrleti brda ne razmišljajući da to može dovesti do neželjenih posljedica, navode.

-Prema navodima očevidaca iz Orebića isti je slao svjetlosne signale SOS što je za pohvalu i njemu ali i mještanima koji budno paze. Mladac je u relativno dobrom stanju dopraćen do vozila HGSS-a i odveden na pregled kod liječnika. Sva tri navedena slučaja pokazuju da će bez obzira na nedavno helikoptersko evakuiranje iznemoglog s podnožja Sv.Ilije uvijek biti onih koji uprkos upozorenjima i molbama traže vraga ugrožavajući sebe i one koji im pohrle u pomoć. A da umjesto planinarenja po noći pokušate raditi nešto drugo, recimo ono iz prve priče?! – zaključuju.

Foto: HGSS Orebić

Pročitajte još

HOĆE LI NAM IMATI TKO ODRADITI SEZONU? ‘Prije smo po čistačicu morali u Makedoniju, a sada za radno mjesto dođe 70 prijava’

Maria Prkut

Od ponoći nove cijene goriva, benzin i LPG bi mogli pojeftiniti

Dulist

INVESTITOR ZATRAŽIO LOKACIJSKU DOZVOLU ZA INFRASTRUKTURU NA PREDJELU ‘VELIKI STOL’ Resort u Trstenome zapeo na cesti

Andrea Falkoni Račić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija