Aktualno

Hedom i Alfaplan žele obnavljati kapelicu

Danas su otvorene ponude za obnovu kapelice Svetog križa na Boninovu. Na javni natječaj za izbor izvođača radova koji je raspisan 29.kolovoza, javila su se dva ponuditelja – zagrebačka tvrtka Hedom i dubrovačka Alfaplan građenje. 

Cijena s PDV-om ponude od strane Hedoma iznosi milijun i 208 tisuća kuna, a ponuda Alfa plan građenja  milijun i 280 tisuća kuna.  

Kako nam je rekao Štefi Ljubimir iz Boninova, nakon završetka postupka javnog otvaranja ponuda slijedi pregled i analiza ponuda, a tek onda odluka o izboru najpovoljnijeg ponuditelja.

– Neki od kriterija za odabir su najniža cijena, zadovoljenje uvjeta sposobnosti, određeni tenički uvjeti poput licence radova na kulturnim dobrima. Predviđeni rok za analizu i odabir je 60 dana, ali pretpostavljam da ćemo to obaviti i nešto prije – naglasio je.
 
Na otvaranju ponuda danas nije bila direktorica Boninova Marija Kisić Kamić, a nazočili su Štefi Ljubimir iz Boninova, Anita Tomašević iz Odvjetničkog ureda Radoš Kristić, Ankica Prkačin iz Alfaplan građenja te Ana Tošić iz Tramesa koji je radio postupak javne nabave.
 
Podsjetimo, vrijednost radova za obnovu kapelice na Boninovu iznosi 1.050.000,00 kuna. Podsjetimo, novac za obnovu u iznosu od 1,4 milijuna kuna donirala je jedna anonimna sugrađanka, a po njenom nalogu za izvođača je prvotno odabrana tvrtka Gara  u vlasništvu Iva Čikata koji je direktorici Boninova u više navrata odbio potpisati tražene zadužnice.

Novac je na kraju donatorica odlučila uplatiti poduzeću Boninovo, pa je raspisan natečaj za odabir izvođača radova.

Pročitajte još

PANEL RASPRAVOM OTVORENI DANI HRVATSKOG TURIZMA U ŽUPI Fleksibilnost, sigurnost, digitalizacija… ključ su uspjeha u sezonama koje slijede

Dulist

Julijana Antić Brautović nova je pročelnica za kulturu

Dulist

Nataša Novaković: U Dubrovačko-neretvanskoj županiji ima dosta zlouporabe položaja

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija