GradPolitika

HDZ: Raguž je destruktivan prema tradiciji i baštini Grada

HDZ: Raguž je destruktivan prema tradiciji i baštini Grada

Gradski odbor HDZ-a oglasio se priopćenjem za medije povodom pretvaranja Puta od Bosanke u ugostiteljski objekt. Priopćenje donosimo u cijelosti:

– Iako nas više gotovo ništa ne može iznenaditi od zamjenika gradonačelnika Željka Raguža, ne možemo nego ponovo izraziti razočarenje njegovim upornim nastojanjima za pretvaranje užeg gradskog područja u jedan veliki ugostiteljski objekt. Svaka povijesna ulica, svaka poljana i svi parkovi postali su ugostiteljski objekti. A, u maniri svojih prethodnika Raguž je nastavio „osvajati“ ostale nezauzete površine.

Nakon što se proslavio s neuspješnim pokušajem da na prostoru dječjeg igrališta u parku u Pilama omogući postavljanje ugostiteljskog objekta, Raguž se sada našao i u glavnoj ulozi u pretvaranju povijesne ulice Put od Bosanke u ugostiteljski objekt. A, između ta dva slučaja njegovo se ime povezivalo uglavnom sa sumnjama da iz nekih čudnih razloga izlazi u susret brojnim ugostiteljima koji žele postaviti koji stol viška na ionako zatrpanim gradskim ulicama u povijesnom dijelu Grada.

Čudi nas takvo Raguževo nerazumijevanje i takav destruktivan odnos prema tradiciji i baštini Grada. Osobito jer u javnosti, osnivanjem navodno dubrovačke stranke, pokušava steći ulogu i status jedinog zaštitnika iste te baštine.
Umjesto pretvaranja posljednjih slobodnih ulica i ostalih površina u ugostiteljske objekte „zaštitnik“ Raguž bi možda više pozornosti trebao posvetiti izradi plana upravljanja povijesnom jezgrom, a na što nas je upozorio i UNESCO pod čijom smo zaštitom.

Klub vijećnika Hrvatske demokratske zajednice u Gradskom će vijeću zahtijevati da se krene u izradu Plana upravljanja povijesnom jezgrom da bi se, među ostalim, ugostiteljstvu konačno odredila mjera – ono po čemu su, dragi Željko, naši stari bili poznati diljem svijeta – priopćenje je gradskog HDZ-a.

Pročitajte još

UHIĆEN BIVŠI POMOĆNIK NINE OBULJEN Davor Trupković prihvatio mito od 39 tisuća eura i Apple Watch

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist