Grad

HDZ PORUČUJE ‘Beskompromisni borac je politički nepismen i dezorijentiran!

‘Najava predsjednika dubrovačkog SDP-a o pokretanju postupka raskidanja ugovora Grada i Društva prijatelja dubrovačke starine još je jedan dokaz o njegovoj političkoj nepismenosti i dezorijentaciji’, danas su u svom priopćenju naglasili iz Gradskog odbora HDZ-a Dubrovnik.

Njihovo priopćenje prenosimo u potpunosti:

Ipak, iznenađeni smo njegovom upornošću srljanja u temu koju očito ne razumije. Doduše, iz drugog je pokušaja otkrio na koji se način i pred kojim tijelom podnosi zahtjev. Naime, nakon blamaže s tvrdnjom da će od Ustavnog suda tražiti provjeru ustavnosti ugovora, konačno je provjerio tko je nadležan za što u Republici Hrvatskoj. Stoga taj njegov napredak pozdravljamo.

Međutim, predsjednik dubrovačkog SDP-a ponovo neosnovano kleveće, a to je nedopustivo. Tvrditi da je „prisutno netransparentno i nemoralno trošenje novca u korist privatnog interesa“, a pritom ne ponuditi nikakav dokaz – neozbiljno je, pa čak i ako je došlo od njega. Na ovaj se način svrstao uz bok bivšeg partnera u vlasti u dva mandata, a koji je njegov SDP- itekako podržavao. Čudi da svih tih godina ni on niti itko od vijećnika ili čelnika SDP-a nije doveo u pitanje ugovor s DPDS-om već to čine tek sada kada su, zahvaljujući najgorem rezultatu u povijesti te stranke u Gradu, u oporbi.

Mi u Hrvatskoj demokratskoj zajednici posebno smo oduševljeni činjenicom da se SDP proglasio „jamcem beskompromisne borbe za interes građana koji je trenutno ugrožen od strane vladajućih“. Jer, činjenice SDP-u nikako ne idu u prilog. Nakon debakla na lokalnim izborima, gdje je aktualni predsjednik SDP-a bio kandidat za zamjenika gradonačelnika, ovaj je „beskompromisni borac“ u svom kotaru kao nositelj liste osvojio čitava 32 glasa. Očito da građani Grada u SDP-u vide nešto sasvim drugo od onoga kakvim ga vidi njegov sadašnji predsjednik.
Što se tiče ugovora Grada i DPDS-a-, upravo je HDZ omogućio da Grad aneksom ugovora godišnje u proračun dobije više od 10 milijuna dodatnih kuna. I to je zaista uspjeh nove gradske uprave. S druge strane, SDP i njihov za zlouporabu položaja gradonačelnika pravomoćno osuđeni politički tutor, nisu bili u stanju regulirati odnose s DPDS-om gotovo 8 godina već su se stalno svađali, prozivali i bez ikakvih argumenata klevetali po medijima. Mišljenje o tom i takvom pristupu pokazali su i sami građani na način da su HDZ-u dali premoćnu i uvjerljivu podršku na izborima u svibnju prošle godine.

S poštovanjem,
Gradski odbor Hrvatske demokratske zajednice Dubrovnik

Pročitajte još

Mirna Batistić; ravnateljica Instituta za more i priobalje: ‘Stanje u našem moru još uvijek je ne dobro, ne zadovoljavajuće, nego odlično!’

Mia Njavro Banić

Jelka Tepšić odlikovana Križem Reda za civilne zasluge Kraljevine Španjolske

Dulist

Ovo su najbolji dubrovački doktori!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija