Politika

HDZ: Licemjerje dubrovačkih ‘kukurikavaca’

HDZ: Licemjerje dubrovačkih 'kukurikavaca'

Gradski odbor HDZ-a Dubrovnik reagirao je na zajedničko priopćenje klubova gradskih vijećnika HNS-HSU i SDP ususret nadolazećoj sjednici. Priopćenje donosimo u cijelosti:

– Dubrovački „Kukurikavci“ nemuštim su priopćenjem reagirali na najavljene izmjene Statuta Grada Dubrovnika te su još jednom dokazali kako su zapravo- licemjeri.

Naime, u okviru aktivnog rada na Vlahušićevom „komunističkom manifestu“ dubrovačka „kukuriku koalicija“ svim se silama želi predstaviti kao moralna vertikala i zaštitnicima zakonitosti rada Gradskog vijeća. No, javnost ne može zaboraviti da su upravo oni ti kojima nisu smetala brojne nezakonite odluke učinjene u proteklih šest godina rada Gradskog vijeća. Upravo su oni bili ti koji su donosili odluke, a onda su ih nadležna ministarstva uredno poništavala. Tužno je saznanje da gotovo sve te odluke do danas nisu promijenjene – od parking naplate, odluka o auto-taxi prijevozu do odluke o zaustavljanju autobusa i kombi vozila na Pilama.

Čitajući priopćenje ove čudne političke družine netko bi možda mogao steći dojam da se uistinu radi o grupi koja je zabrinuta za zakonito funkcioniranje Gradskog vijeća i Grada općenito. No, oni istovremeno podržavaju za zloupotrebu položaja pravomoćno osuđenog gradonačelnika, zatvarajući oči pred brojnim novim aferama- od Revelina za koju je USKOK pokrenuo istragu do afera koja će tek „zasjati“ u punini- poput Lazareta. Grad nam se pod njihovim upravljanjem pretvara u ugostiteljsku taracu, pri čemu zamjenik gradonačelnika, samoproglašeni zaštitnik Grada, odrađujući sitne usluge poznanicima, nema milosti niti prema starinama.

Gradsko vijeće u ovom sazivu radi i radit će prema propisima, pa tako i u slučaju najavljenih izmjena Statuta Grada .
U međuvremenu, dubrovačkoj „kukuriku koaliciji“ poručujemo neka samo nastave s pisanjem za njih važnog „dubrovačkog komunističkog manifesta“. Uz prijedlog da u njemu riječ „moral“ uopće bude zastupljena ili da barem bude na zadnjem mjestu- kao što je to praksa u njihovom dosadašnjem ponašanju.

Gradski odbor HDZ-a Dubrovnik
Mato Franković, predsjednik

Pročitajte još

Maro Kristić javno postavio niz pitanja o turizmu i Turističkoj zajednici grada Dubrovnika

Dulist

UHIĆEN BIVŠI POMOĆNIK NINE OBULJEN Davor Trupković prihvatio mito od 39 tisuća eura i Apple Watch

Dulist

Andro Vlahušić: Kako smo izgubili Grad?

Dulist