Aktualno

HBOR-ovi krediti za poduzetnike

novac lova kune6613

Vlada RH očekuje da mali i srednji poduzetnici pokrenu gospodarski oporavak zemlje ostvarenjem investicija od gotovo sedam milijardi kuna.

Kreditna sredstva osigurana su u Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak, a spremni su krediti u kunama uz sniženu kamatnu stopu od jedan, tri ili pet posto, uz poček do pet godina i ovisno o programu kreditiranja, donosi hrt.hr.

Snižene kamatne stope za jedan postotni bod uvedene su s ciljem poticanja investicija u poljoprivredi i ribarstvu, turizmu, industriji te energetskoj učinkovitosti, zaštiti okoliša i obnovljivim izvorima energije. Kamate su snižene u osam kreditnih programa te sada u programima Gospodarstvo i Turizam iznose 1 posto, 3 posto i 5 posto, programima Poljoprivreda i ujednačeni razvoj, Otoci, Malo i srednje poduzetništvo te Pronalasci iznose 1 posto i 3 posto, u programu Početnici iznosi 3 posto, a u programu Zaštita okoliša 1 posto, 3 posto te EURIBOR plus 1 posto.

Banner 300x250 DU 1

Prema predsjednika Uprave HBOR-a Antona Kovačeva kamate za  kredite odobrene u ovoj godini bit će fiksne tijekom cijelog roka otplate, koji može iznositi do 12 godina.

Ministar turizma Veljko Ostojić vjeruje da će nove kreditne linije HBOR-a, uz postojeće, zajedno sa sniženom stopom PDV-a za turizam od početka 2013. godine, uz nultu stopu poreza na reinvestiranu dobit, smanjenje neporeznih nameta i snižavanje stope doprinosa, označiti početak novog investicijskog ciklusa u turizmu.

Pročitajte još

MOKOŠICA PRVI PUT PROSLAVILA SV. GAŠPARA ‘Misu je doživljavao kao nešto veličanstveno’

Dulist

GORDAN BOSANAC ‘Šuica je prekršila kodeks ponašanja, mora se suočiti sa sankcijama

Dulist

ISPUCALI STUPOVI PELJEŠKOG MOSTA Stručnjaci tvrde kako sigurnost prometa nije ugrožena

Dulist