Aktualno

HAKIRANI I HRVATI Procurili brojevi skoro 500 milijuna korisnika WhatsAppa

HAKIRANI I HRVATI Procurili brojevi skoro 500 milijuna korisnika WhatsAppa

Informacije o skoro 500 milijuna korisnika WhatsAppa prodaju se na hakerskim forumima, što je oko četvrtine ukupnog broja korisnika. Riječ je o telefonskim brojevima, a kako su naveli stručnjaci koji su imali priliku pregledati ukradene datoteke, čini se da podaci nisu lažni, već je riječ o pravim telefonskim brojevima korisnika, javlja Večernji list. Kako bi zaradili, hakeri za brojeve američkih korisnika traže 7000 dolara, dok za brojeve britanskih korisnika traže 2500 dolara.
Također, među bazama podataka nalazi se i velik broj podataka hrvatskih korisnika. Kako je objavio Cyber News, hakeri imaju više od 650 tisuća brojeva hrvatskih korisnika ove platforme. Kada je riječ o državama, najgore su prošli korisnici iz Egipta, Italije, SAD-a, Saudijske Arabije Francuske i drugih.

Tech Radar kontaktirao je Metu te su zatražili komentar, no iz Zuckerbergove kompanije nisu se oglasili, pa nije poznato jesu li svi objavljeni brojevi ispravni ili ne. Korisnicama ove platforme preporučuje se oprez jer hakeri podatke mogu iskoristiti za phishing napade, slanje spam poruka, marketing ili prijevare. Stručnjaci preporučuju da se u postavkama pod opcijom privatnost namjeste da opcije “zadnje gledano i na mreži”, kao i “slika profila” i “opis” budu vidljivi samo kontaktima. Također, poželjno je uključiti i dvostruku autentifikaciju.

Pročitajte još

RADOVI U TIJEKU Betoniraju se piloti na izgradnji ceste Tamarić

Dulist

Svake srijede u korizmi predavanja u Župi sv. Mihajla

Dulist

Glavna urednica DUTV-a: ‘Odlučili smo do kraja ostati prvenstveno ljudi’

Dulist