Aktualno

HAK izdao važno upozorenje za sve vozače, snijeg i zahlađenje otežavaju promet

Snijeg i zahlađenje dočekali su ovog vikenda Hrvatsku, kolnici su mokri ili vlažni i skliski od kiše u većem dijelu zemlje, a magla smanjuje vidljivost mjestimice u unutrašnjosti.

Zbog prometnih nesreća na autocesti A7 između tunela Katarina i Škurinje I u smjeru GP Rupa te na autocesti A1 između čvorova Žuta Lokva i Brinje vozi se uz ograničenje brzine, upozoravaju u petak ujutro iz Hrvatskog autokluba (HAK) pozivajući vozače na oprez.

Snijeg pada mjestimice u Gorskom kotaru. Kolnici su mokri ili vlažni i skliski od kiše u većem dijelu zemlje, a magla smanjuje vidljivost mjestimice u unutrašnjosti. Na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale HAK upozorava na moguće odrone, a vozače poziva da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama i održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Do 12. studenog, povodom narodnog običaja krštenja mošta ‘Martinja‘, Ministarstvo unutarnjih poslova svoje aktivnosti dodatno će usmjeriti na sprečavanje i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola. Nadzor vozača bit će na lokacijama na kojima je evidentiran veći broj prometnih prekršaja i prometnih nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola, uspostavom većeg broja kontrolnih punktova, prenosi Jutarnji.hr. 

 

Foto: HAK screenshot

Pročitajte još

NADZOR VOZAČA Sutra policija pojačano na cestama!

Dulist

U SUBOTU Otkriva se mural dubrovačkom branitelju Cvijetu Antunoviću!

Dulist

‘DOBRI DUH HNK KONAVLJANIN’ Napustio nas je Ivan Čeliković

Dulist