Sport

HAJDUK I NKNA LIBERTAS POTPISALI UGOVOR O SURADNJI ‘Ovo je povijesni dan za dubrovački nogomet!’

HAJDUK I NKNA LIBERTAS POTPISALI UGOVOR O SURADNJI 'Ovo je povijesni dan za dubrovački nogomet!'

Nogometni klub nogometna akademija Libertas postao je partner Hrvatskog nogometnog kluba Hajduk.

Ugovor o sportsko-poslovnoj suradnji potpisala su u ponedjeljak popodne u Gradskoj vijećnici Grada Dubrovnika dva predsjednika, Niko Musladin u ime NK NA Libertas te Ivan Kos u ime HNK Hajduk.

-Želimo se približiti drugim sredinama. Sretan sam što smo ovdje ispred vas. Zapravo formaliziramo ono što već radimo. Pratimo rad kluba, a ovim smo otvorili lijepu priču jer se kao narodni klub želimo svima približiti te podržati ono što nogomet jest, a to su naša djeca, budući naraštaj, ono što ostaje iza nas. Sve što radimo, radimo za njih. Želimo im omogućiti normalan razvoj kroz šport, a to smo prepoznali u Libertasu. Želimo im pružiti infrastrukturnu i stručnu pomoć kako bismo sutra imali nešto još ljepše, što će svima nama ostati – istaknuo je tom prilikom predsjednik HNK Hajduk Ivan Kos.

-Ovo je dan za povijest dubrovačkog nogometa. Hvala svima koji su radili na ovome, a predstavnicima Hajduka što su nas pratili te baš u nama prepoznali rad, trud i uspjehe na terenu. Kako bismo proveli sve točke ugovora, uz podršku Grada Dubrovnika, Dubrovačkog saveza športova i Športskih objekata, imat ćemo organizaciju raznih natjecanja i kampova, gdje moramo iznjedriti nove talente koji će predstavljati naš grad u Splitu. Sretna nam budućnost! – rekao je predsjednik NK NA Libertas Niko Musladin.

-Hajduk je klub koji živi za narod, a posljednjih godina okrenuo se svom podneblju Dalmaciji. Uprava kluba prepoznali su nas, klub osnovan prije sedam godina, mali klub po svemu osim po radu i odnosu prema djeci. Oduševljen sam. Kad su me prije šest mjeseci zvali iz Hajduka, mislio sam da je neka šala. Ali sam shvatio da nas već tri godine prate i sve znaju o nama. Hvala Hajduku na ukazanom povjerenju, nadam se da će ‘mini-Hajduk’ zaživjeti na hrvatskom jugu -izjavio je sportski direktor NK NA Libertas Ivica Cumeljan.

Svečanosti je, uz predsjednika Gradskog vijeća Marka Potrebicu, nazočio i gradonačelnik Mato Franković.
-Entuzijazam ljudi koji su klub vodili na početku, kao i danas, govori koliko se toga može napraviti kad si uporan i znaš što želiš. NK NA Libertas uspio je prestići neke klubove koji godinama postoje na području Dubrovnika. Pokazali su kako raditi s djecom. Vjerujem da će potpis ugovora dodatno osnažiti mlade generacije i dati im dodatni motiv, kako bi ubuduće što više prvotimaca Hajduka dolazilo iz Dubrovnika. Uvjeren sam da će to biti tako, baš kao što je bilo u prošlosti – kazao je gradonačelnik Mato Franković.

Pročitajte još

DRUGI DAN MITINGA Još tri medalje za PK Jug!

Dulist

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist