Aktualno

HACKATON 2023 Prvo mjesto osvojila ekipa Unidu 1 i uređaj za prevenciju požara

Protekli vikend održan je Hackaton 2023 u Centar za mlade Dubrovnik, kojeg su organizirali Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika, Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Dubrovačka razvojna agencija DURA / Dubrovnik Development Agency u suradnji s RIT Croatia i Sveučilište u Dubrovniku.
Pet ekipa razrađivalo je ICT rješenja iz područja pametnog grada i civilne zaštite. Svoja rješenja na kraju su prezentirali članovima povjerenstva: Tomu Sjekavici, Stjepanu Čavaru i Nikši Vlahušiću, koji su donijeli odluku o pobjednicima. Prvo mjesto osvojila je ekipa Unidu 1 (Martin Kuzman i Mato Tikvica) koji su razvili platformu „Fire detection and prevention“ i prototip uređaja za prevenciju požara pomoću Arduino tehnologije i senzora, te za nagradu oboje dobili godišnju pretplatu na CircuitMessov StemBox.  Drugo mjesto zauzela je ekipa Unidu 2 (Krešimir Barbarić, Igor Ivkić, Mara Perić i Antun Nola) s inovativnom digitalnom platformom za koordinaciju volontera i civilnih službi pod nazivom „GdjeGori“ osvojivši Arduino starter kit za svakog člana.
Cilj hackathona bio je širenje znanja, motiviranje developera i ostalih građana na korištenje tehnologije pametnog grada za rješenje problema u svakodnevnom okruženju. Želja organizatora bila je educirati i prepoznati talente, povezati ih sa stručnjacima i mentorima te im omogućiti da zajedničkim snagama razvijaju projekte koji uz pomoć tehnologije rješavaju stvarne gradske probleme.

Pročitajte još

Zbog Dubrovačke regate zatvara se parking od INA-e do Orsana

Dulist

RESTORAN DUBROVNIK I domaću čeljad i najveće svjetske zvijezde oduševljava otočka gastro oaza

Dulist

Građani za ‘Dva skalina’ u 24 sata uplatili preko 21 tisuću eura!

Dulist