Kultura

Gudački sastav DSO-a, Đana Kahriman i cellist Vid Veljak u četvrtak u Dvoru

Koncert koji je prije nešto više od mjesec dana izazvao velik interes i okupio brojne ljubitelje glazbe u Knežev dvor, ponovit će se u četvrtak, 13. kolovoza. Gudački sastav Dubrovačkog simfonijskog orkestra pod vodstvom violinistice Đane Kahriman i uz solista violončelista Vida Veljaka nastupit će s početkom u 21.30 sati.

Na programu su Holstova Suita sv. Pavla, op. 29; Haydnov koncert za violončelo i orkestar br. 2 u D duru i Serenada za gudače u C duru, op. 48 P. I. Čajkovskog. Zahtjevni i ne često izvođeniHaydnov koncert za violončelo i orkestar br. 2 u D duru djelo je kojim je Vid Veljak prvi put nastupio s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom 2016. godine, a danas je u istom orkestru vođa dionica violončela te je svojim talentom i pojavom odmah pridobio dubrovačku publiku.

Ovaj mladi glazbenik violončelo je počeo učiti u trećoj godini života, a zapazivši njegov talent u vrlo ranoj dobi, prof. Valter Dešpalj poziva ga u svoju klasu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, gdje kao četrnaestogodišnjak uspješno polaže prijemni ispit. Pobjednik je brojnih natjecanja među kojima su i međunarodna natjecanja Antonio Janigro u Poreču te Daleki akordi u Splitu, a 2015. godine bio je finalist prestižnog violončelističkog natjecanja “Guilhermina Suggia” u Portugalu. Kao solist nastupao je uz pratnju Stuttgartskog komornog orkestra, Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Zagrebačke Filharmonije, Zagrebačkih solista, Riječkog komornog orkestra, Simfonijskog orkestra HRT-a i Cantus ansambla. Prije nekoliko mjeseci objavio je novi album “Resonance(s)”.

Ulaznice su u prodaji i dostupne u uredu DSO-a u Slanici (sv. Dominika 9), u agenciji Perla Adriatica na Pločama, u Luži, online putem sustava ulaznice.hr, kao i jedan sat prije početka koncerta pred ulazom. Građane, kao i uvijek, čekaju brojne pogodnosti pri kupnji (cijena ulaznice 10 kuna uz Libertasov pokaz, 20 kuna za umirovljenike, besplatno za građane stare gradske jezgre kao i za studente s Xicom te 30% popusta na redovne cijene za ostale sugrađane). Telefon za rezervacije i informacije je 417 110.

Koncert se održava u skladus propisanim epidemiološkim mjerama i preporukama.

Pročitajte još

OTVORENA IZLOŽBA ‘NAPOLEONOVA CESTA U DALMACIJI’ S tih 500 kilometara tada makadamskog puta se i danas koristimo

Dulist

Luki Šeriću i Iris Mihajlović uručena nagrada ‘Plautilla’

Dulist

SJAJNA VIJEST Prvi put nakon 1998. Dubrovnik dobiva srednju baletnu školu!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija