Crna kronika

GRANIČNA POLICIJA Zapljene droga, ilegalni ulazi, krivotvorene isprave

GRANIČNA POLICIJA Zapljene droga, ilegalni ulazi, krivotvorene isprave

Tijekom proteklog vikenda granična policija PU dubrovačko-neretvanske u suradnji s djelatnicima carine je kod 19 osoba pronašla i oduzela manje količine droge i to marihuane, hašiša, ecstasyja, speeda i tableta koje se nalaze na popisu opojnih droga.

Radi se o 17 stranih i dva hrvatska državljanina kod kojih su opojna sredstva pronađena prilikom ulazne odnosno izlazne granične kontrole. Svi počinitelji su prekršajno sankcionirani sukladno odredbama Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.

Također, u pokušaju nezakonitog ulaska u Republiku Hrvatsku spriječena su tri državljanina Albanije, od kojih su dvojica državnu granicu između Crne Gore i RH prešli pješice u blizini graničnog prijelaza Karasovići, nakon čega su zatečeni po policijskim službenicima. Određena im je jednogodišnja zabrana ulaska u RH te je najavljena njihova readmisija Crnoj Gori.

U trećem slučaju radi se o državljaninu Albanije koji je policijskim službenicima prilikom obavljanja ulazne granične kontrole na graničnom prijelazu Karasovići, na uvid dao krivotvorenu međunarodnu vozačku dozvolu pokušao ući u RH. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krivotvorenja isprave, protiv njega je podnesena kaznena prijava.

Pročitajte još

PREMINUO OTAC TOŠE PROESKOG Sestra pokojnog pjevača oprostila se emotivnom porukom

Dulist

VEĆ IMA DVIJE PRAVOMOĆNE PRESUDE Vozio pijan i pod zabranom, oduzeto mu vozilo

Dulist

Moldavac i Bugarin u bunkeru kombija pokušali prokrijumčariti pet osoba

Dulist