Sport

GRAND PRIX PORTUGAL Petrunjelu Pavić zaustavila Britanka Reid

GRAND PRIX PORTUGAL Petrunjelu Pavić zaustavila Britanka Reid

Judašicu Dubrovnik 1966. Petrunjelu Pavić (do 78 kg) na na prvom je izazovu Grand Prixa Portugal zaustavila Britanka Reid.

Svakog dana Grand Prixa Portugal hrvatski judo je imao barem jednu predstavicu ili predstavika u finalnom bloku natjecanja. U nedjelju je najbliži medalji bio Marko Kumrić (do 100 kg), koji je ostao na korak do bronce.

Nakon zlatne medalje Lare Cvjetko (do 70 kg) i srebrnih uspjeha Ane Viktorije Puljiz (do 52 kg) i Ive Oberan (do 63 kg), Hrvatskoj je još nedostajala još brončana medalja. Blizu je u subotu bila Katarina Krišto (do 63 kg), a do prilike je došao i Marko Kumrić (do 100 kg).

Nedjelju su judaši započeli s idejom da ćemo na tatamiju prvog IJF World Tour natjecanja u novoj sezoni gledati tri hrvatska imena. Međutim, Ivanu Maranić (preko 78 kg) je zaustavio pozitivni COVID-19 test, a Pavić spomenuta Britanka.

-Zato je Marko Kumrić nastavio s jako dobrim nastupima nakon bronce na Grand Prixu u Zagrebu. Wazari je bio dovoljan protiv domaćeg predstavika Britesa, dok je Splićanin ipponom slavio u četvrtfinalu protiv Azerbajdžanca Karimlija. Polufinale je donijelo za protivnika Švicarca Eicha, koji je bio koncentriraniji i iskoristio svoje prilike za plasman u finale, dok je hrvatskog judaša poslao u borbu za broncu.

Tamo je Kumrić dočekao Gruzijca Beriašvilija, protiv kojeg je najbolji liječnik među judašima i najbolji judaš među liječnicima, krenuo dobro, natjerao ga na kaznu i činilo se da kontrolira ritam borbe. Međutim, jedan brzi napad Gruzijca iznenadio je Kumrića, a zatim je iz wazarija ostao u zahvatu iz kojeg se nije uspio izvući.

Hrvatska je tako ostala na tri medalje i dva peta mjesta čime se nalazi u samom vrhu uspješnih država koje su imale predstavnike u Portugalu. Sljedeća postaja IJF World Toura je Grand Slam Pariz (subota 5. i nedjelja 6. siječnja), jedan od najvećih judaših turnira na svijetu – naglasili su iz Hrvatskog judo saveza.

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr