Grad

GRADOVI PRIJATELJI Gradonačelnik Bad Homburga u posjeti Gradu i Osojniku

GRADOVI PRIJATELJI Gradonačelnik Bad Homburga u posjeti Gradu i Osojniku

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić te pročelnici Dživo Brčić i Zrinka Raguž, prijepodne su se susreli s Alexanderom Hetjesom, gradonačelnikom njemačkog grada prijatelja Bad Homburga i njegovim zamjenikom Meinhardom Maternom, a poslijepodne su dva gradonačelnika obišla zgradu vatrogasnog doma na Osojniku.

Naime, jedna od posljednjih u nizu investicija koju je prikupljenim donacijama osigurala Olga Stoss, predsjednica humanitarne udruge “Kroatienhilfe” iz Bad Homburga, jest rekonstrukcija i dogradnja ovog objekta. Riječ je o zgradi koja je tijekom rata uništena te je na njezinom mjestu izgrađen novi objekt, koji je u prizemlju smjestio vatrogasni dom, a na katu prostorije za rad mjesnih udruga.

Sredstva su osigurana spomenutom donacijom i iz proračuna Grada Dubrovnika, dok je humanitarna udruga “Kroatienhilfe” kroz drugu donaciju i opremila objekt. Donirano je također i vatrogasno vozilo, koje je poklonila Vatrogasna služba Bad Homburga. Očekuje se da bi nove društvene prostorije i službeno trebale biti otvorene kroz 15-ak dana. Osim za vatrogasce služit će i za rad KUD-a sv. Juraj Osojnik, koji je ovom prigodom pripremio iznanađenje za goste i izveo tradicionalni ples Linđo.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović