Grad

GOVORIMO DUBROVAČKI Osnovana udruga za očuvanje identiteta Grada

Ovog petka se u Saloči od zrcala održala osnivačka skupština udruge ‘Govorimo dubrovački’. Za prvog predsjednika izabran je kap. Davor Mage, a za članove upravnog odbora ili predsjedništva su: Izmira Brautović, Suzi Sokol, Ivana Žuvela Kalina, Đive Galov, Nikolina Kurajica i dr Antun Česko.

Za tajnicu skupština je izabrala Maju Milošević, a za blagajnicu Dubravku Garmaz.

Dubrovački govor dio je identiteta Grada, a nestaje i standardni hrvatski jezik. Stoga su se Dubrovčani odlučili na ovakav potez i okupljaju sve one sugrađane kojima je stalo do naše povijesti, tradicije i bogatstva jezika. Cilj je promicanje govorne kulture Dubrovnika, poglavito očuvanje dubrovačkog govora sredine XX. stoljeća. Članovi udruge radit će na uvođenju dubrovačkog govora u vrtiće, osnovne škole i svakodnevnu komunikaciju, organizirati savjetovanja, predavanja, seminare, tribine i druge stručne skupove.

Svi oni koji se žele učlaniti u udrugu mogu se javiti predsjedniku na broj mobitela 098 907 6114, a o svim daljnjim aktivnostima bit ćete pravovremeno obaviješteni.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ UZ DAN DUBROVAČKIH BRANITELJA: Izgubili smo izuzetne ljude, njihov život bio je zalog našeg mira

Dulist

Korak bliže alternativi za vodoopskrbu povijesne jezgre

Dulist

Ivica Cumeljan podijelio svoja iskustva iz Domovinskog rata sa školarcima Mokošice

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija