Grad

GRADONAČELNIK UZ DJEČJI TJEDAN ‘Interes zajednice treba biti zaštita djece i njihovih prava’

GRADONAČELNIK UZ DJEČJI TJEDAN 'Interes zajednice treba biti zaštita djece i njihovih prava'

U sklopu Dječjeg tjedna, koji se ove godine obilježava od 5. do 11. listopada 2020. godine, dubrovački gradonačelnik Mato Franković, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić i zamjenik pročelnika Miho Katičić primili su u Velikoj vijećnici predstavnike Društva naša djeca Dubrovnik i predstavnike Dječjeg gradskog vijeća.

Na održanom prijemu, koji se tradicionalno održava povodom obilježavanja Dječjeg tjedna, gradonačelnik Franković prvenstveno je naglasio da u ovom neizvjesnom vremenu prisutnosti zdravstvene ugroze, interes zajednice treba biti zaštita djece i njihovih prava. Gradonačelnik Franković kazao je kako je potrebno dodatno podići razinu dječje odgovornosti i opreza s obzirom na okolnosti svakodnevnog života.

Predsjednik Društva naša djeca Dubrovnik Miodrag Kirgin, u ovoj je prilici zahvalio predstavnicima Grada Dubrovnika na iznimno dobroj suradnji i razumijevanju tijekom čitave godine. Dodao je kako se djeca i mladi danas nalaze u turbulentnim vremenima u kojima su njihova prava poput igre, učenja i druženja ugrožena, te da se nada pozitivnijoj situaciju u nadolazećim razdobljima.

Također, prisutnim se obratio i pročelnik Dživo Brčić koji je kazao kako će Grad nastaviti ulagati napor kako bi se Društvu naša djeca Dubrovnik i ostalim društvima za mlade osigurali bolji uvjeti za provođenje aktivnosti i druženja.

Na samom kraju prijema, gradonačelnik Franković istaknuo je kako u ovim kriznim vremenima za djecu trebamo imati više sluha, kako bi njihovo odrastanje i školsko doba bilo sigurno i bezbrižno.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist