Aktualno

Gradonačelnik upoznao veleposlanicu Irske s epidemiološkom situacijom u Dubrovniku

Gradonačelnik upoznao veleposlanicu Irske s epidemiološkom situacijom u Dubrovniku

Gradonačelnik Mato Franković održao je u utorak telefonski sastanak s veleposlanicom Irske u Republici Hrvatskoj Olive Hempenstall, javljaju iz Grada Dubrovnika. Tom prigodom gradonačelnik je veleposlanicu Irske pobliže upoznao s aktualnom epidemiološkom situacijom na širem području Dubrovnika koja je iznimno povoljna te sa svim uspostavljenim zdravstvenim sigurnosnim protokolima u postupanju sa zarazom.

Gradonačelnik je veleposlanici Hempenstall iznio recentne podatke o turističkom prometu i o broju zaraženih u Republici Hrvatskoj te je upoznao s novim dnevnim režimom slanja podataka u Europski centar za sprječavanje i kontrolu bolesti. Raspolaganje egzaktnim i pravovremenim podacima presudno je za Dubrovnik prioritetna emitivna tržišta, a u koje spada i tržište Irske, u kojoj su još na snazi ograničenja za turistička putovanja, istaknuo je.

Naime, upravo prema prijedlogu gradonačelnika podaci o novooboljelim te o ukupnim zabilježenim slučajevima zaraze koronavirusom odnedavno se u ECDC šalju podijeljeni prema županijama te zorno ističu Dubrovnik kao iznimnu sigurnu destinaciju i jedno od najpovoljnijim europskih odredišta za putovanja.

Pročitajte još

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist