Aktualno

GRADONAČELNIK U PIRAMIDI Vlahušićeva ulaznica u raj

GRADONAČELNIK U PIRAMIDI Vlahušićeva ulaznica u raj

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić pobjednik je večerašnje Piramide. S 53 posto glasova pobijedio je svoje protivnike Anu Lederer i Pavlu Kalinića. Pobjedu je odnio zahvaljujući populističkom pristupu kojemu je toliko vičan, a trudio se biti duhovit na gotovo svim temama.

Posebno su mu sjele teme o grobljima (privatnim) te zatvorima, a našalio se i na vlastiti račun.
– U ovoj zemlji kad netko gleda izvana izgleda da postoje samo dvije profesije – kriminalci i policajci. Kao da nikoga drugoga nema. Ima li ova zemlja jednog dobrog čovjeka? – rekao je Vlahušić.

– U ovoj se zemlji više ne zna tko je u prekršaju počevši od mene pa nadalje – govorio je Vlahušić na temu eventualnog puštanja na slobodu uz jamčevinu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Na temu privatnih groblja bio je još više u elementu:

– Sve treba biti na tržištu ukoliko je građanima jeftinije i ukoliko im je kvaliteta zagarantirana. I groblja ne trebaju nužno biti gradska. Mi u Dubrovniku ne možemo napraviti groblje jer dvije familije ne žele prodati zemljište. Molim ih iz ove emisije da prodaju konačno tu zemlju – govorio je kroz salve smijeha Vlahušić, a onda je ispalio:

– Onaj tko otvori privatno groblje da recimo kaže – svi koji leže kod nas završit će sigurno u raju. To je najbolji biznis u Hrvatskoj – rekao je Vlahušić, dodavši i kako u slučaju plaćanja odlaska u raj ne bi bilo crkvenog poreza.
A onda je na red došla i ideja o privatno zatvoru:

– Dubrovnik je uvijek bio grad trgovaca, a ja bih postavio pitanje zašto ne bi imali i privatni zatvor – šalio se Vlahušić.

Potporu iz publike Vlahušiću je davao Slobodan Lang.

Pročitajte još

Britanski turoperator povećava broj zračnih linija prema hrvatskoj obali

Dulist

Svjetski je dan slobode medija

Dulist

‘DA SAM JA NEKO’ Enis Bešlagić s autorskom predstavom stiže u Dubrovnik!

Dulist