Grad

Gradonačelnik primio korejskog autora romana ‘Susret u Dubrovniku’

Predsjednik Predsjedničkog odbora za knjižničnu i informacijsku politiku Republike Koreje Shin Kinam, u okviru svog posjeta Hrvatskoj, danas se susreo s dubrovačkim gradonačelnikom Matom Frankovićem i pročelnicom Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinkom Raguž. Ovaj nekadašnji zastupnik u korejskom parlamentu kroz česte se dolaske upoznao s Hrvatskom i njezinom prošlošću i upravo je tu smjestio radnju svog romana ”Susret u Dubrovniku”, izdanog pod njegovim pseudonimom Young Shin. Nakon što je prije dva dana u Zagrebu predstavljen prijevod knjige na hrvatski jezik, poklonio ju je u ovoj prigodi i dubrovačkom gradonačelniku.

Gradonačelnik je zahvalio na tako lijepoj promociji našeg grada, koji je korejskim turistima, posebnima po tome što putuju tijekom cijele godine, jedna od omiljenih destinacija. Nakon dvije pandemijske godine gosti iz Republike Koreje ponovno se vraćaju u Hrvatsku koju je 2019., prema službenim podacima južnokorejske vlade, za odmor izabralo čak 560 tisuća Korejaca.

Na prijemu je bilo riječi i o ovogodišnjem obilježavanju 30 godina diplomatskih odnosa između Hrvatske i Koreje, što će pratiti brojna kulturna događanja od kojih će se veći dio odvijati u Dubrovniku. U pratnji gospodina Kinama bili su supruga Kim Eun-ju i projektna asistentica iz Veleposlanstva Republike Hrvatske u Seulu Soonyoung Redden koja je izvijestila o planovima za buduću suradnju između obrazovnih i kulturnih institucija dvije zemlje.

Pročitajte još

SAD JE SLUŽBENO Imamo više od 2.500 stanova za najam i turiste

Dulist

Poznati britanski novinar Sebastian O’Kelly priprema reportažu o Dubrovniku

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija