Grad

GRADONAČELNIK OTKRIO Preko 75 posto dioničara želi prodati TUP Gradu

GRADONAČELNIK OTKRIO Preko 75 posto dioničara želi prodati TUP Gradu

Gradonačelnik Mato Franković komentirao je izvanrednu glavnu skupštinu TUP-a koja je održana ove srijede, a na kojoj je ustanovljeno kako je društvo UTD Ragusa dalo najpovoljniju ponudu za kupnju TUP-a u iznosu od 10,2 milijuna eura, dok je drugi zainteresirani ponuditelj, češki investitor Jaroslav Trešnak ponudio 10 milijuna eura. Ipak, cijela priča neće biti gotova sve do travnja dok dioničari TUP-a ne prodaju svoje dionice.

-Prvi i osnovni korak je da društvo UTD Ragusa i društvo TUP d.d. sklope sporazum o namjeri prodaje dionica. Inicijalna ponuda koju smo istaknuli je 10, 2 milijuna eura, ali to je bilo istaknuto za paket od 100 posto dionica. Ono što smo mi u razgovoru s vodećim ljudima TUP-a rekli, a to je danas preneseno i na Skupštini, jest to da mi nismo spremni kupiti manje od 75 posto plus jedne dionice jer onda nemamo paket onako kako mi mislimo da bismo ga trebali imati i ne možemo strateški planirati upravljanje društva kako mislimo da treba. Prema informacijama koje smo dobili od odgovornih osoba iz TUP-a, bit će tu i više od 75 posto dioničara koji će se odlučiti za prodaju. Ono što mi sada radimo jest pripremanje svih potrebnih dokumenata za ishođenje kreditnog zaduženja za društvo UTD Ragusa koje bi onda najdalje s rokom od kraja ožujka sklapalo ugovore s dioničarima i u roku od osam dana izvršilo uplatu na njihove račune i samim time upisalo dionice TUP-a UTD Ragusi – rekao je gradonačelnik te je dodao kako je pred njima uistinu jedan opsežan posao, ali i da je iza njih također velik posao kojim su dokazali razlog opravdane kupnje TUP-a, kao i prikupili dokumentaciju koja će biti potrebna bankama.

Jurišić odlazi iz UTD Raguse

-Prije svega moramo odlučiti koju ćemo banku odabrati za kreditno zaduženje. Od potrebna četiri napravili smo dva koraka idemo prema trećem, a vjerujem da sve ide u dobrom smjeru kupoprodaje i da nas ništa neće u tome omesti – komentirao je Franković, a osvrnuo se i na odlazak trenutnog direktora Igora Jurišića s mjesta čelne osobe UTD Raguse koji je najavio svoje povlačenje do 31. siječnja.

-On nažalost odlazi, uistinu je odradio dobar posao i zahvaljujem mu. To je čovjek koji je uspješno vodio društvo i u njegovim najtežim vremenima. Zajedno smo došli do toga da ga konsolidiramo pa smo zajedno radili na tome da ga i otkupimo od države za više od 17 milijuna kuna. Danas je to društvo stabilno, kupilo je dionice Luke Dubrovnik, sada radi i na TUP-u. Još uvijek nemamo rješenje, do kraja mjeseca je rok koji je istaknuo Jurišić i mi ćemo vas obavijestiti o tome tko će biti na čelu UTD Raguse – rekao je Franković, a na novinarsko pitanje o tome tko bi mogao biti na čelu TUP-a komentirao je kako se za sada nije razmišljalo o kadrovskim rješenjima.

-Ono o čemu u ovome trenutku razmišljamo je kako kupiti TUP, a u konačnici krajnji cilj je integracija društva s UTD Ragusom. Nismo još uopće željeli razmišljati tko će i po kojem modelu voditi TUP s obzirom da je ‘zec još u šumi’. Dok se posao ne završi i ne sklope se svi ugovori, neće se o tome razmišljati. Privremeno ćemo, ukoliko to bude potrebno, postaviti jednu od osoba među zaposlenicima Grada Dubrovnika, dok ne odaberemo onoga tko će voditi TUP – zaključio je Franković.

 

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist