Grad

Gradonačelnik održao predavanje studentima programa ‘Semester at Sea’

Gradonačelnik održao predavanje studentima programa 'Semester at Sea'

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković održao je predavanje studentima koji u Dubrovniku borave u sklopu projekta ‘Semester at Sea’, kako javljaju iz Grada Dubrovnika. Projekt okuplja studente iz različitih zemalja svijeta na putovanju brodom u višetjednom obilasku jedanaest zemalja i tri kontinenta.

Tijekom kružnog putovanja slušaju predavanja i obrazuju se, a na predavanju u gradskoj vijećnici bili su studenti koji pohađaju predmet Međunarodna pitanja vezana uz turizam, gdje izučavaju utjecaje turizma, koncept prekomjernog turizma, utjecaje covid pandemije na ovu gospodarsku granu te održivost turizma.

U tom je smislu gradonačelnik Franković govorio o preokretu prema održivosti kojeg je ova gradska uprava postigla u prethodnom razdoblju, od trenutka kada je Dubrovnik 2017. godine proglašen gradom kojeg treba izbjegavati zbog prekomjernog turizma, do danas kada se primjenom brojnih mjera i smart city rješenja Dubrovnik preobrazio u grad primjer kada je riječ o upravljanju turizmom.

Gradonačelnik održao predavanje studentima programa 'Semester at Sea'Gradonačelnik je studentima predstavio poduzete mjere koje su dovele do bolje funkcionalnosti te većeg zadovoljstva građana i samih turista, ističući pritom veliku pomoć IT rješenja koja Grad primjenjuje, sve pod krovnim projektom ‘Respect the City’.

Studente je, između ostalog, zanimalo na koji je način Grad prebrodio gospodarsku krizu uzrokovanu pandemijom, kako pojedine mjere funkcioniraju, na što će se Dubrovnik fokusirati u nadolazećem razdoblju, pri čemu je gradonačelnik Franković istaknuo razvoj IT i filmske industrije.

Nakon pet dana u Dubrovniku, brod sa studentima danas napušta grušku luku, a ovaj proljetni itinerer kroz 106 dana uključuje i posjete Grčkoj, Indiji, Jordanu, sjeveru Afrike te prolazak kroz Sueski kanal.

Foto: Grad Dubrovnik

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist