Grad

Gradonačelnik najavio nove kapacitete u domovima umirovljenika

Gradonačelnik najavio nove kapacitete u domovima umirovljenika

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković primio je predstavnike Hrvatske stranke umirovljenika – predsjednika Silvana Hrelju, predsjednika ŽO Splitsko-dalmatinske županije generala Veselka Gabričevića te predsjednicu dubrovačkog ogranka stranke Olgu Muratti.

Gradonačelnik je goste izvijestio o aktivnostima i projektima za umirovljenike koje Grad provodi, a posebno je istaknuo ulaganja u domove umirovljenika naglasivši kako bi u rujnu ove godine trebali početi radovi na Domu umirovljenika u Gružu, kao prvi korak u rješavanju nedostatka kapaciteta u domovima. Ujedno je najavio i aktivnosti vezano uz budući novi dom ispod Opće bolnice Dubrovnik.

‘Arhitektonski fakultet u Zagrebu upravo izrađuje idejno rješenje za budući dom umirovljenika, koji bi trebao imati 200 kreveta za stalne korisnike te po još 50 kreveta za demanentne osobe i osobne na dnevnom boravku. Očekujemo uskoro prezentaciju idejnog rješenja i onda ćemo vidjeti u kojem smjeru dalje ići s projektom’, kazao je gradonačelnik Franković.

Olga Muratti predstavila je projekt osnivanja Vijeća umirovljenika, na kojem Grad radi, a koje bi okupilo predstavnike Matice i Sindikata umirovljenika, umirovljeničkih domova te predstavnike Grada Dubrovnika, te razmatralo prijedloge projekata vezanih za potrebe umirovljenika.

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist