Grad

GRADONAČELNIK IZRAZIO SUĆUT OBITELJI KAČIĆ ‘U životu nije birao lakše pravce, nego one ispravne’

GRADONAČELNIK IZRAZIO SUĆUT OBITELJI KAČIĆ 'U životu nije birao lakše pravce, nego one ispravne'

U povodu smrti Hrvoja Kačića, nagrađivanog sportaša, člana Juga i vaterpolske reprezentacije, zastupnika u Saboru izabranog na prvim demokratskim izborima u Hrvatskoj 1990. godine te predsjednika Komisije za granice Republike Hrvatske od 1994. do 2001., hrvatskog intelektualca i diplomata, riječi sućuti obitelji Kačić uputio je danas dubrovački gradonačelnik Mato Franković:

Poštovana obitelji Kačić,

S tugom sam primio vijest o odlasku gospara Hrvoja Kačića, izvrsnog sportaša, neprikosnovenog jugaša, vrhunskog intelektualca, stručnjaka, diplomata, osvjedočenog hrvatskog domoljuba, a prije svega dobrog čovjeka.

U životu nije birao lakše pravce, nego one ispravne, iako su upravo takvi značili i zatvor zbog nepodobnosti i oduzimanje putovnice zbog čega nije mogao sudjelovati na važnim natjecanjima u sportu koji je za njega bio život. Unatoč tome, sa svojim Jugom i reprezentacijom osvojio je brojne nagrade, među kojima i najveći uspjeh svakog sportaša, medalju s Olimpijskih igara.

Uvijek svoj, gradeći životni put na vlastitim principima, dočekao je nezavisnost voljene Hrvatske i dao svoj veliki doprinos u počecima mlade države kao vrstan pravnik. Kao doktor pomorskog prava, od 1994. do 2001. bio je predsjednik Državne komisije za granice Republike Hrvatske, kada su njegov predani rad i stručnost bili od velike pomoći kod utvrđivanja pomorskih granica.

Sudjelovao je i u donošenju prvog Ustava Republike Hrvatske i tako doprinio u gradnji osnovnih temelja naše države.

Imamo puno razloga biti zahvalni na tome što je gospar Hrvoje Kačić bio naš, a najviše je ipak bio Vaš i stoga Vam, u ime Grada Dubrovnika i svoje osobno, upućujem iskrene izraze sućuti zbog Vašeg gubitka.

S poštovanjem,

Gradonačelnik

Mato Franković

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist